Počela naplata trajektnog prevoza od Kamenara do Lepetana, ovo su cijene

Podijeli

Trajekt „Igalo“ privatnog preduzeća Pomorski saobraćaj, kojeg je za potrebe linije Kamenari-Lepetane iznajmilo Morsko dobro, zvanično je počeo da saobraća, a danas će početi i naplata karata na liniji.

Cijene karata za prevoz na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane iznosiće od 1,5 do 10,5 eura, saopšteno je ranije.

Prevoz je bio besplatan sve dok se, kako su naveli iz Vlade, linija ne “stabilizuje”, odnosno kada država nabavi barem još jedan trajekt.

Upravni odbor JP Morsko dobro donio cjenovnik na sjednici održanoj 17. marta, uvodeći sezonske i vansezonske karte za motocikle i mala putnička vozila za fizička lica.

Tako vansezonski iznos karte važi za period od 1. januara do 1. juna i od 1. oktobra do 31. decembra, dok se sezonski iznos karte odnosi na period od 1. juna do 1. oktobra. Primjera radi, cijena vansezonske karte za motocikl iznosiće 1,5 eura, a u toku sezone 2,5 eura. Karta za mala putnička vozila iznosiće četiri eura, odnosno pet eura u sezonu, dok bi za kamione i kombi vozila iznosila 10,5 eura.

U skladu sa Pravilnikom o načinu ostvarivanja prava na mjesečnu kartu i povlašćeni prevoz na liniji Kamenari-Lepetane, predviđeno je da trajekt besplatno mogu koristiti bicikla, vozila Hitne pomoći i vatrogasne službe, službena vozila Vojske Crne Gore i Uprave policije.

Predviđena je i posebna cijena sezonske karte za građane i građanke Herceg Novog i Tivta koja će iznositi 1,5 eura, dok će cijena vansezonske i sezonske karte za mala putnička vozila biti tri eura.

Cjenovnik je dobio neophodne saglasnosti Ministarstva finansija i Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

Država je nedavo zakupila jedan trajekt od privatne kompanije Pomorski saobraćaj, koja je decenijama održavala ovu liniju na osnovu koncesije. Čitaj više