Bernar Arno, Ilon Mask, Bernard Arnault, Elon Musk

Susret Arnoa i Maska: Dva najbogatija čovjeka na svijetu ručali u Parizu

Podijeli

Dvoje najbogatijih ljudi na svijetu ručali su zajedno u petak u Parizu.

Osnivač kompanije Tesle Ilon Mask i Bernar Arno, izvršni direktor i kontrolni dioničar LVMH-a podijelili su podnevni obrok u Cheval Blanc-u, lancu vrhunskih hotela koji je dio Arnoove poslovne imperije.

Bloomberg i Forbes javljaju da su ručku pristutvovali i Arnoovi sinovi Antoan i Alekandar, kao i majka Ilona Maska, Maje, na osnovu fotografija objavljenih na Antanovom Instagram nalogu. Forbes ističe da nije poznato šta je bilo na meniju niti o tome šta su bile teme razgovora.

Zajedničko bogatstvo dva mogula iznosi oko 426 milijardi dolara, prema Bloomberg Billionaires Indexu. Mask je nedavno nadmašio Arnoa i povratio titulu najbogatije osobe na svijetu nakon što su investitori prodali dionice luksuznog sektora.

LVMH posjeduje brendove kao što su Louis Vuitton i Christian Dior, glavne oglašivače na platformama društvenih medija kao što su Instagram, TikTok i Twitter. Mask, koji je kupio Twitter prošle godine, nedavno je angažovao Lindu Jakarino, bivšu direktoricu za oglašavanje NBCUniversal-a, da poboljša odnos kompanije sa brendovima nakon što je društvena mreža izgubila velike poslove nakon preuzimanja.

Nakon ručka, uslijedio je Maskov govor na Viva Technology događaju u francuskoj prijestonici, godišnjem skupu koji su kreirali reklamna agencija Publicis Groupe SA i Les Echos, ekonomski i finansijski dnevnik u vlasništvu LVMH-a.