Forbes počinje sa radom u Crnoj Gori 14. novembra

Podijeli

Kompanija United Media saopštila je da će pet licenciranih digitalnih izdanja renomiranog svjetskog biznis magazina FORBES početi sa radom 14. novembra. Novi sajtovi će biti pokrenuti u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, prenose Vijesti.

Kazali su da FORBES, kao globalni autoritet u oblasti poslovnih i ekonomskih informacija, ima duboko ukorijenjenu tradiciju u informisanju poslovnih lidera širom svijeta. “Nove platforme će biti izvor relevantnih informacija, ali i inspiracije za one koji donose odluke i oblikuju ekonomsku stvarnost u Adriatik regionu”, navodi se u saopštenju.

Čitaoci će, kako su kazali, imati priliku da čitaju originalne FORBES sadržaje na svom jeziku, ali i “ekskluzivne priče o ljudima iz ovog regiona koji iniciraju promjene, transformišu poslovanje i ostvaruju značajan uticaj u društvu”.

“Portale će voditi iskusni urednici i novinari koji će se pobrinuti da lokalni sadržaj bude jedinstven i prilagođen potrebama publike. Biće ključni akter u promociji regionalnih dostignuća, istraživanju inovacija i davanju glasa liderima i preduzetnicima koji oblikuju budućnost ovih tržišta. Sa prisustvom u više od 70 zemalja, FORBES je sinonim za vrhunsko ekonomsko novinarstvo i izuzetno razumijevanje globalnog poslovnog okruženja”, dodaje se u saopštenju.

Iz United Media su kazali da pokretanje digitalnih izdanja u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini predstavlja važan korak u približavanju prestižnog, svjetskog izvora informacija lokalnom poslovnom kontekstu.

“Duže od jednog vijeka, FORBES je brend koji inspiriše, edukuje i podstiče na akciju. Pruža dubinske uvide u svijet biznisa, ekonomije, investicija i inovacija. Istražuje uspješne preduzetnike, analizira globalne i lokalne trendove, i kreira priče koje motivišu i oblikuju lidere širom svijeta. Lansiranjem pet licenciranih FORBES izdanja u Adria regionu otvaramo vrata za nove prilike i uvjereni smo da će nove platforme unaprijediti način na koji se prate poslovne vijesti”, navodi se u saopštenju.

Kazali su da kroz partnerstvo sa FORBES-om, kompanija United Media, koja posluje u okviru United Grupe, učvršćuje poziciju medijskog lidera u jugoistočnoj Evropi. “Kompanija u svom portfoliu ima više od 120 medija: 60 televizija, 40 portala kao i radio stanice i štampana izdanja. Posluje u osam zemalja i zapošljava 4.200 ljudi”, zaključuje se u saopštenju.