EPCG Željezara

EPCG ne može sam: Željezari za proizvodnju čelika potreban strateški partner

Podijeli

Uz kredibilnog partnera, podršku države i maksimalnu spremnost zaposlenih da se angažuju i rade, postoji perspektiva za bolju budućnost nikšićke Željezare, saopštio je ministar rudarstva i energetike Saša Mujović.

Mujović je u ponedjeljak posjetio ovo preduzeće, kako bi kroz razgovor sa menadžmentom i predstavnicima radnika sagledao situaciju i aktivnosti za naredni period, javlja RTCG.

Razgovora je bilo o pripremi javnog poziva za zainteresovane kompanije za zakup kovačnice i čeličane, što bi podrazumijevalo i upošljavanje značajnog broja radnika.

Osim ovog poziva, predstavnici menadžmenta predstavili su i ostale djelatnosti koje su shodno biznis planu, razvijane i koje funkcionisu u okviru rada Željezare.

“Vlada će dati podršku svakom modelu razvoja kompanije, koji ima za cilj vraćanje Nikšiću epitet industrijskog centra Crne Gore”, istakao je Mujović.

Ministar je takođe naglasio da je konkurentnost na tržištu veoma važna stavka i u tom kontekstu istakao je uvođenje novih tehnologija, kao što je proizvodnja „zelenog čelika“ razvojnom šansom kompanije.

Ministar je takođe danas razgovarao sa predstavnicima sindikalne organizacije i saslušao izazove sa kojima se zaposleni susreću.

Predstavnici radnika iskazali su nezadovoljstvo dosadašnjom dinamikom aktivnosti koje se sprovode shodno biznis planu.

Prema riječima predsjednika sindikata Ivana Vujovića, radnici su spremni da rade, da obezbijede egzistenciju svojim porodicama.

“Vjerujemo da ćemo uz pravog partnera značajno doprinijeti razvoju i rastu kompanije”, zaključio je Vujović.