Ko će graditi dionicu auto-puta Mateševo – Andrijevica? Javni poziv do sredine godine

Podijeli

Utoku je kompletiranje tehničke i ugovorne dokumentacije za nastavak izgradnje auto-puta sa ciljem da se javni poziv za izbor izvođača radova za dionicu Mateševo – Andrijevica raspiše u prvoj polovini ove godine, saopštio je u intervjuu Pobjedi ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Vlada je, prema njegovim riječima, prepoznala značaj i neophodnost nastavka izgradnje auto-puta Bar – Boljare, konkretno naredne dionice Mateševo – Andrijevica, dužine 23 kilometra.

“U cilju što bržeg spajanja sa auto-putem na teritoriji Srbije i dalje sa evropskim koridorima, kao i zbog nastavka investicija u strateške kapitalne projekte, odlučeno je da se naredna dionica realizuje sredstvima iz budžeta države”, naveo je Radulović.

Kazao je da je u toku kompletiranje tehničke i ugovorne dokumentacije, sa ciljem da se javni poziv za izbor izvođača radova raspiše u prvoj polovini ove godine, nakon čega će se i znati cijena izvođenja radova.

“Uporedno sa tim se vrše pripreme koje će omogućiti da početkom ove godine započne sprovođenje postupka eksproprijacije i drugi niz aktivnosti koje prethode samoj izgradnji auto-puta”, naveo je ministar.

Ranije je objavljeno da je procijenjena vrijednost radova druge dionice oko 500 miliona eura te da Vlada ima plan da gradnja počne do kraja 2024..