Lidl Beograd
Supermarket Lidl (Foto: Rajko Milić)

Lidl Crna Gora povećao kapital na 23,5 miliona eura

Podijeli

Podgorička kompanija Lidl Crna Gora, koja će upravljati planiranim lancem marketa poznatog njemačkog diskontera, povećala je 16. marta upisani kapital na 23,5 miliona eura, saznaje portal Investitor.me.

To je uvećanje od dva miliona u odnosu na dosadašnji iznos.

Prema registru kompanija, osnovna djelatnost kompanije Lidl Crna Gora trenutno je “kupovina i prodaja vlastitih nekretnina”, što znači da je sada fokusirana na obezbjeđenje lokacija za svoje trgovine i distributivni centar.

Osnivač i 100-procentni vlasnik kompanije je njemački WE-International Zweite GmbH, osnivač Lidla i u susjednoj Bosni i Hercegovini, gdje se očekuje skori početak poslovanja.

Ranije je saopšteno da bi Lidl mogao otvoriti lanac od 20-ak radnji širom Crne Gore i otvoriti oko 1.000 novih radnih mjesta, a prvobitne najave su govorile da bi se to moglo desiti do kraja 2023. Međutim, sada je jasno da od toga neće biti ništa, s obzirom na dosadašnju dinamiku kupovine nekretnina.

Lidl Crna Gora do sada je upisao vlasništvo nad tri nekretnine – dvije u Podgorici i jednu u Nikšiću, za šta je, prema saznanjima Investitora, utrošila više od 17 miliona eura.