Lidl Supermarket
Foto: Rajko Milić, Investitor.me

Lidl za Investitor.me: Potrošači u Crnoj Gori žele naš model, trenutno investiramo u moguće lokacije za prodavnice i logističke centre

Podijeli

Crna Gora je, u pogledu maloprodaje, tržište na kojem potrošači žele model koji nudi Lidl, a to je ponuda proizvoda visokog kvaliteta po najpovoljnijim cijenama.

To je saopšteno portalu Investitor.me iz njemačkog diskontnog lanca, koji je prethodnih godina u centru pažnje javnosti jer je najavljen dolazak na domaće tržište.

“Zbog toga, Lidl trenutno investira u moguće lokacije za prodavnice i logističke centre u Crnoj Gori”, naveli su iz Lidla za naš portal, moleći da kao provjerene uzimamo jedino informacije koje dolaze direktno iz centrale kompanije.

Iz sektora korporativnih komunikacija kompanije nijesu mogli direktno da odgovore na konkrentna pitanja portala Investitor.me vezano za potencijalne lokacije i datum otvaranja prvih supermarketa.

“Ljubazno Vas molimo da razumijete da u ovom trenutku nijesmo u mogućnosti da dalje komentarišemo detalje naših planova, aktivnosti, lokacija, kao ni potencijalnog datuma otvaranja. Mi u Lidlu cijenimo i njegujemo transparentu i relevantnu komunikaciju i budite uvjereni da ćemo naše zaposlene i zainteresovane strane pravovremeno informisati o narednim koracima, kada za to dođe vrijeme”, naveli su iz kompanije.

Glavni logistički centar u Zeti?

Dolazak Lidla u Crnu Goru je uticao i na političke odnose u Glavnom gradu, konkretno između rukovodstva nove opštine Zeta, na čijoj se lokaciji navodno Lidl priprema da otvori glavni logističko-distributivni centar (LDC) u Crnoj Gori.

Iz Lidla nijesu htjeli da komentarišu ova saznanja, ističući da će javnost o svemu biti blagovremeno obaviještena kada za to dođe vrijeme.

Osim LDC-a u Zeti, kompanija prema dosadašnjim nagađanjima i saznanjima medija, planira da u narednim godinama otvori više od 10 supermarketa širom Crne Gore i zaposli na hiljade radnika, što bi uticalo ne samo na maloprodajni sektor već i na cijelu ekonomiju, s obzirom na veličinu kompanije i obim ulaganja.

Lidl je osnovao lokalnu kompaniju Lidl Crna Gora sa sjedištem u Podgorici, koja je prema sadašnjem presjeku iz katastra, kupila tri nekretnine – dvije u Podgorici i jednu u Nikšiću.

Lokalna kompanija Lidla nedavno je i povećala osnovni kapital na 23,5 miliona eura, što svjedoči o ozbiljnim namjerama za ulazak na crnogorsko tržište. ČITAJ VIŠE