tv studio, television, televizija
Foto: Pixabay

Telekom Srbije sa Euronewsom stiže na tržišta BiH i Crne Gore

Podijeli

Telekom Srbije sa Euronewsom stiže na tržišta Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kazao je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

“Najnovije je to da proširujemo saradnju sa Euronewsom, najvećom evropskom medijskom mrežom, tako da poslije Srbije, gdje smo pokrenuli TV kanal još 2021, sada prelazimo na Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru. Takođe, cijela mreža Euronewsa u Evropi aktivno će raditi na promociji usluga Telekoma na međunarodnom nivou gdje poslujemo, prije svega u Njemačkoj, pa onda kada dođu na red SAD, a uz to takođe u cijeloj Evropi emitovaće neke od emisija našeg kanala Balkan Trip, kako bismo promovisali turističke atrakcije i ljepote Srbije”, izjavio je Lučić za TV Happy, prenosi Indikator.ba.

Takođe, poslije proširenja i modernizacije prostorija u beogradskom Sava centru, ispunjeni su neophodni uslovi za lansiranje američke televizije Newsmax u regionu.

“Newsmax je jedna od najpopularnijih i najuticajnijih američkih medijskih mreža, sa više od 40 miliona gledalaca u SAD. Telekom Srbija je njihov ekskluzivni partner za cio region, od Slovenije do Albanije, i televizija startuje u oktobru ove godine. Izuzetno sam ponosan na činjenicu da smo u Srbiju i uopšte u naš region doveli takve medijske brendove kao što su Newsmax, Euronews, kao i Bloomberg, i značajno unapredili kvalitet informisanja. Naša osnovna želja je da se pojača kvalitet i raznolikost informativne ponude, a za sve ove kanale postoje licence i jasno definisana pravila o njihovoj uređivačkoj samostalnosti i poštovanju najviših standarda”, istakao je Lučić.