autoput miloš veliki
Foto: Zoran Zestic, Tanjug

Auto-put do Boljara za 3,5 do 4 godine, do mora zavisi od Crne Gore

Podijeli

Auto-put do Crne Gore, do Boljara može biti gotov za tri i po do četiri godine, ali ostatak do mora zavisi od crnogorske strane koja još nije ugovorila izgradnju svog dijela, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić. On je na Kopaonik biznis forumu rekao da će ove godine biti uloženo više od milijardu eura u infrastrukturu, saopšteno je iz resornog ministartsva.

Najavio da će ove godine biti završeno 166 kilometara puteva.

“Završićemo 54 kilometara brze saobraćajnice od Šapca do Loznice, završićemo 46 kilometara Moravskog koridora, završićemo 23 kilometara auto-puta Beograd-Niš do Požarevca, završiće se do oktobra mjeseca do Požege, tako da ćemo od Požege krenuti da gradimo dva nova puta, put prema Kotromanu i radićemo auto-put prema Crnoj Gori”, rekao je Vesić, prenosi eKapija.

Vesić je najavio i da će u novembru početi izgradnja auto-puta “Karađorđe”.

“To je prvi dio, od Malog Požarevca do Mladenovca, Orašca, Aranđelovca. Tako ćemo vezati Miloš Veliki i auto-put Beograd-Niš, a pored toga ćemo završiti dionicu Sremska Rača-Kuzmin, što je dio auto-puta Beograd-Sarajevo”, rekao je Vesić.