autoput smokovac mateševo aeral
Auto-put Smokovac-Mateševo iz vazduha (Foto: Mediabiro, Youtube)

Glavni tender za gradnju auto-puta Mateševo – Andrijevica u junu

Podijeli

Ubrzanim tempom, već naredne sedmice, biće raspisan prekvalifikacioni tender za dionicu Mateševo – Andrijevica što znači da glavni tender možemo raspisati u junu, pa izgradnja može početi u septembru, kazala je poslanica Pokreta Evropa sad (PES), Dragana Vučević.

Ona je kroz partijsko saopštenje podsjetila da će Crna Gora za taj projekat od Evropske komisije dobiti “najveći pojedinačni grant u istoriji CG: preko 200 miliona eura bespovratnih sredstava”.

“Dodatno, planirano je i spajanje puta od Andrijevice do Boljara i znatno brže konekcije sa Srbijom i Centralnom Evropom. Nepravedno zapostavljena Andrijevica i sva okolna sela biće povezana sa velikim logističkim i regionalnim centrima, što će uticati na ubrzani privredni i ekonomski rast”, navela je Vučević.

To će, kako je ocijenila, podstaći brojne mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta i zaustavljanje daljeg iseljavanja “iz resursima bogate Andrijevice”.

“Nastavak izgradnje auto-puta još jedan je dokaz da smo sposobni da ostvarimo velike rezultate kada radimo zajedno i vjerujemo u bolju budućnost. Sve što je obećala Vlada, na čelu sa Milojkom Spajićem, konkretnim djelima, a ne pričom, potvrđuje odgovoran odnos prema građanima koji žive i na sjeveru Crne Gore”, poručila je Vučević