Big Fashion Podgorica
Projektovani izgled proširenog Big Fashion tržnog centra u Podgorici (Foto: Big Fashion Centers/Vlada Crne Gore)

Izraelci promijenili menadžment: Jelena Ivanović nova direktorka BIG MNE-a

Podijeli

Jelena Ivanović nova je izvršna direktorica kompanije BIG MNE, koja koja je vlasnik najvećih tržnih centara u Podgorici.

BIG MNE je u 100-procentnom vlasništvu izraelske grupacije CEE BIG, koja je prošle godine dovršila akvizicije šoping molova Big Fashion (nekadašnji Delta City), City Mall i The Capital Plaza, u novom poslovnom dijelu Podgorice.

Prema registracionim podacima u koje je portal Investitor.me imao uvid, dosadašnji izvršni direktor BIG MNE-a bio je Danilo Jokić, a zastupnici kompanije su ostali Branimir Bojić, britanski državljanin Alon Bargiora te Izraelci Lev Raphael Edward Lyon Weiss i Nir Sidal.

Ambiciozni planovi i ulaganja

Izraelska kompanija najavila je ozbiljne investicije u Crnoj Gori. Osim u Podgorici, gdje će da spoje Big Fashion i City Mall u jedinstvenu i proširenu cjelinu, sa novim poslovnim tornjem, najavljeno je i otvaranje novih šoping molova u Nikšiću i Kotoru.

Spajanjem dva postojeća objekta i dogradnjom, kako je ranije saopšteno, stvoriće se dodatnih više od 17.000 kvadratnih metara korisnog prostora, a planirana je izgradnja velike podzemne garaže na više nivoa, kako bi se riješio trenutni problem parkinga.

“Ulaganja od 40 miliona eura otvoriće i više stotina radnih mjesta”, navedeno je u saopštenju nakon nedavnog susreta predstavnika izraelske kompanije i Vlade Crne Gore.

Uvećali prihod na 886.000 eura, dobit pala

BIG MNE je u 2023. ostvario značajan rast prihoda ali i pad dobiti.

Prema finansijskom iskazu, godišnji prihodi su skočili čak 283 odsto na 866.000 eura (u odnosu na 226.000 iz 2022.).

Neto rezultat, međutim, opao je sa 81.800 u 2022. godini na 51.402 eura u prošloj, što je pad od 37 odsto.

Broj prijavljenih zaposlenih porastao je sa jednog na 10.