VOLI LDC, Grow Green Energy, GGEN

Voli gradi najveću solarnu elektranu na krovu u Crnoj Gori

Podijeli

Podgorička energetska kompanija Green Grow Energy (GGEN) pobijedila je na javnom tenderu kompanije VOLI i krenuo u gradnju velike solarne elektrane na krovovima Voli Logističko Distributivnog Centra (LDC) u Podgorici, po nazivom “Solarna Elektrana Voli Trade 1”.

“Sa ukupno ugradjenih 4100 solarnih panela i 20 invertora, ukupne snage 2,35 MWp, ovo je će biti za sada najveća solarna elektrana na krovu u Crnoj Gori”, navodi GGEN posredstvom LinkedIn-a

GGEN-ovi partneri na realizaciji ovog projekta su Refleksing doo, Mezon doo, Ozde Kontrol ve Enerji, Ozde energy Montenegro, Greener doo.

“Stručni nadzor izvodi kompanija Civil engineer doo”, naveli su.

Nije objavljena vrijednost posla.

Suvlasnik i bivši direktor Telekoma i Rudnika uglja

Green Grow energy je na Čevu izgradila i prvu solarnu elektranu na čvrstom tlu. ČITAJ VIŠE

Kompanija Green Grow Energy, kako se navodi na njihovom sajtu, osnovana je 2021. godine kroz saradnju više domaćih i inostranih inženjera sa višedecenijskim iskustvom u energetici i odličnim poznavanjem tržišta SEE.

“Rješenja razvijena i implementirana od strane GGEN-a su optimizovana u tehničkom i ekonomskom smislu, nudeći partnerima najbolji odnos cijena/kvalitet/stabilnost”, ističu iz kompanije.

Kompanija je 2023. godine ostvarila milionske prihode, tačnije 1,28 miliona eura, što je višestruki rast u odnosu na 65,6 hiljada od godinu ranije. Neto dobit je u prošloj godini iznosila 33,9 hiljade eura, u odnosu na gubitak od 9,5 hiljade eura godinu ranije.

Većinski vlasnik a ujedno i izvršni direktor GGEN-a  je Zoran Đukanović, sa vlasničkim udjelom od 35,5 odsto. Turski državljanin Oytun Kutay ima 33 odsto vlasništva, dok nekadašnji direktor Crnogorskog Telekoma i Rudnika uglja Slavoljub Popadić kontroliše 21,5 odsto vlasničkog udjela. Aykut Firat drži ostatak vlasništva od 10 odsto.

AKO STE PROPUSTILI:

Crna Gora dobila prvu solarnu elektranu na čvrstom tlu: Na Čevu montirano 8.120 panela, struja namijenjena za izvoz