HD Laković Bar

Laković u Baru gradi veliki tržni centar

Podijeli

Kompanija Hard Discount Laković iz Podgorice planira izgradnju trgovačkog centra u Baru, na parceli površine blizu 17.000 kvadrata.

To se može vidjeti u zahtjevu za odlučivanje o potrebi izrade elaborata procjene uticaja na životnu sredinu koji je investitor u martu podnio Agenciji za zaštitu životne sredine. Sada je Agencija donijela rješenje da je za realizaciju ove investicije potrebna izrada elaborata, piše eKapija.

Lokacija na kojoj je predviđena gradnja trgovačkog centra nalazi se nedaleko od Luke Bar, a u blizini je i magistralni put M2.4 Bar – Ulcinj. Gradnja objekta planirana je na urbanističkoj parceli površine od 16.951 m2.

U dokumentu koji je bio na javnom uvidu navodi se da će bruto građevinska površina objekta biti 9.890 m2 i imaće prizemlje i jedan sprat. Na lokaciji je planiran i površinski parking prostor oplemenjen drvoredima, kao i popločane i ozelenjene površine. Obezbijedjeno je 270 parking mjesta, od čega je 14 predviđeno za parkiranje lica smanjene pokretljivosti i sa invaliditetom.

“Planirani objekat tržnog centra je organizovan kroz dvije nadzemne etaže. U prizemlju objekta planirana su tri ulaza, dva za kupce i jedan za robu. Glavni ulaz za korisnike pozicioniran je centralno, sa sjeverne strane objekta, orijentisan je ka velikom parking prostoru i saglediv sa frekventnog Novog bulevara (M2.4)”, navodi se u dokumentu.

U tržnom centru predviđeno je ukupnp 14 lokala, od čega tri na prizemlju, a 11 na prvom spratu. Dva lokala na prizemlju imaće površine od 1990 i 1.224 m2, dok će treći biti značajno manji i imati 260 kvadrata. Na prvom spratu predviđeni su poslovni prostori čije se površine kreću od 76 kvadrata za najmanji do 542 za najveći.

Predviđena su i tri vertikalna komunikaciona AB jezgra, od kojih dva sa putničkim liftovima i protivpožarnim stepeništem, dok su sastavni dio trećeg AB jezgra teretni liftovi, za distribuciju robe unutar objekta, i protivpožarno stepenište.