Elektronska naplata putarine ENP, Monteput, autoput bar boljare, autoput smokovac mateševo
Ilustracija (Foto: Monteput)

Plaćanje putarine na auto-putu bez zadržavanja: Evo kako funkcioniše Monteputev sistem elektronske naplate

Podijeli

Kompanija Monteput kreće sa akcijskom prodajom tag uređaja za elektronsku naplatu putarine (ENP). Tag uređaj, tokom akcije koja će trajati do 30. septembra koštaće 10 eura. Promijenjen je i iznos minimane uplata na korisnički račun, koji sada, za pravna i fizička lica, iznosi 20 eura, saopšteno je iz kompanije.

„Naš cilj je da povećamo broj korisnika elektronske naplate putarine, a time i kvalitet usluge koju pružamo. ENP korisnici putarinu plaćaju na jedostavniji i brži način, bez zaustavljanja. Uz to ovakav model plaćanja putarine je i povoljniji jer ENP korisnici ostvaruju popust, pa svaki prolazak plaćaju 10% manje“, rekao je izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić.

Korisnici koji žele da koriste ENP mogu: popuniti zahtjev za registraciju lično na prodajnim mjestima, poslati potrebne podatke na e-mail [email protected] ili popuniti online formu na sajtu Monteputa.

Za fizička lica potrebni su sledeći podaci: ime i prezime korisnika, JMB ili br.lične karte/pasoša, kontakt podaci (adresa stanovanja, broj telefona i e-mail adresa), kategorija vozila za koje se tag uređaj kupuje. Za pravna lica potrebno je navesti: naziv privrednog društva, adresu, PIB i PDV privrednog društva, kao i kategoriju vozila za koje se tag kupuje. Ukoliko podnosilac zahtjeva nije siguran kojoj kategoriji pripada vozilo potrebna je slika saobraćajne dozvole, a u nekim slučajevima i fotografije vozila sa prednje i bočne strane.

Tag je moguće kupiti i dopuniti na više lokacija: Uprava Monteputa (Ulica Avda Međedovića br. 130, Podgorica, radnim danima od 7:30 h -17); Komandni centar tunela Sozina (radnim danima od 8 h do 16 h, a nakon toga u Naplatnom centru Sozina od 16 h do 8h kao i vikendom 24 h); Naplatni centar Mateševo tag je moguće kupiti i dopuniti 24 h.

Takođe, sa tag uređajem naši korisnici mogu koristiti usluge ENP i u Srbiji. Potrebno je da posjete sajt Toll For All i da se registruju preko ovog linka i mogu nesmetano da prolaze kroz sve naplatne stanice u Srbiji bez zaustavljanja i putarinu plaćaju elektronski. Važno je da korisnici znaju da je plaćanje putarine u Srbiji vezano je za platnu karticu (koju su unijeli prilikom registracije), a ne za korisnički račun koji ENP korisnici imaju u Monteputu.

Na ovaj način ENP korisnici ostvaruju i povoljnosti koje pruža JP Putevi Srbije, odnosno imaju 6% popusta na putarinu, naveli su iz Monteputa.

Pogledajte promo video: