CBCG raspisao konkurs za stipendiranje: Do deset najboljih studenata dobijaće mjesečno po 550 eura

Podijeli

Centralna banka Crne Gore raspisala je konkurs za dodjelu stipendija za studijsku godinu 2024/2025. najboljim studentima završnih godina osnovnih i master studija na univerzitetima u Crnoj Gori.

Konkurs se sprovodi pod nazivom PriZnanje za znanje – šansa za najbolje, a namijenjen je najboljim studentima fakulteta iz oblasti ekonomije, prava, računarstva, matematike i informacionih tehnologija.

Visina stipendije od 550,00 eura mjesečno u neto iznosu, biće dodijeljena za najviše deset studenata koji u procesu selekcije zadovolje predviđene kriterijeme među kojima su prosjek ocjena tokom studiranja, položeni svi ispiti iz prethodnih studijskih godina, pohađanje studijskog programa koji odgovara poslovnim potrebama i prioritetima Centralne banke Crne Gore, kao i da kandidati za stipendije nemaju srodnika među zaposlenima u CBCG.

U skladu sa mogućnostima i potrebama CBCG, stipendisti iz programa PriZnanje za znanje – šansa za najbolje, imaće mogućnost za obavljanje studentske stručne prakse i/ili pripravničkog staža u CBCG, kako je navedeno u propozicijama konkursa.

Pokretanjem programa stipendiranja PriZnanje za znanje – šansa za najbolje, u skladu sa svojim poslovnim ciljevima i vizijom, CBCG želi da pruži podršku mladim, talentovanim, posvećenim ljudima i da ih motiviše da svoju karijeru započnu u jednoj od najprestižnijih institucija u Crnoj Gori. Na ovaj način CBCG nastavlja svoju društveno-odgovornu misiju i naglašava značaj ulaganja u stručni kadar na kome počiva razvoj ne samo naše institucije, već i cijelog društva.

Tekst konkursa sa prijavnim formularom dostupan je na sajtu CBCG na ovom linku.

Centralna banka ohrabruje sve kandidate koji zadovoljavaju uslove da se prijave za stipendiju PriZnanje za znanje – šansa za najbolje!