City kvart u Podgorici

City kvart: Ko će dobiti poslove vrijedne 17 miliona eura?

Podijeli

Osnovna škola i vrtić u podgoričkom City kvartu biće završeni do početka školske godine 2026/2027. Izgradnja će, prema sadašnoj procjeni, koštati oko 17 miliona eura, kazali su za CdM u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija.

U resoru ministarke Anđele Jakšić Stojanović podvlače da su u prethodnom periodu bili veoma aktivni po pitanju ulaganja u infrastrukturu, te da su pokrenuli aktivnosti na mnogim projektima.

“Do kraja maja očekujemo okončanje tenderskog postupka za odabir projektanta na objektu novog vrtića u City kvartu, dok se početkom juna očekuje objavljivanje tendera za odabir projektanta za novu školu u City kvartu”, naglašavaju u MPNI.

Kako je riječ o projektima koji se finansiraju iz projekata u saradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama CEB i EIB, očekuju da do kraja godine bude sprovedena i objedinjena procedura za odabir izvođača radova na ova dva objekta.

“Za sada procjene kažu da će njihova izgradnja i opremanje koštati oko 17 miliona eura, ali će se precizna procjena vrijednosti znati tek po okončanju izrade projekata. Riječ je o objektima ukupne površine od oko 11. 000 kvadratnih metara”, ističu u MPNI.