Kips gradnja, city kvart
Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/Printscreen/eKapija

City kvart postaje još veći: KIPS Gradnja dobila saglasnost za stambeno-poslovni kompleks od 245 stanova

Podijeli

Kompanija KIPS Gradnja korak je bliže izgradnji novog stambenog kompleksa na prostoru nekadašnje fabrike Radoje Dakić, pošto je od Agencije za zaštitu životne sredina dobila saglasnost na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu, javlja eKapija.

“U sprovedenom postupku utvrđeno je da Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju objekta – višeporodično stanovanje sa djelatnostima, urađen u skladu sa Zakonom o procjeni uticaja na životnu sredinu i da sadrži definisane mjere za sprečavanje, smanjenje ili otklanjanje štetnih uticaja na životnu sredinu”, stoji u rješenju koje je donijela Agencija.

Rješenjem o davanju saglasnosti utvrđena je obaveza investitora da izgradnju objekta višeporodičnog stanovanja sa djelatnostima realizuje u svemu prema mjerama zaštite životne sredine utvrđenim u Elaboratu, a koje se prevashodno odnose na mjere za sprečavanje, smanjenje ili otklanjanje štetnih uticaja u toku izvođenja projekta, eksploatacije i u slučaju akcidenta, kao i na program praćenja uticaja projekta na životnu sredinu (monitoring).

KIPS gradnja na parceli površine 10.144 m2 planira izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa čija je bruto građevinska površina 31.796,76 m2.

Projektom je predviđena izgradnja tri objekta uz ulicu, koji će se sastojati od sedam lamela. Sve zgrade će imati po dvije podzemne etaže, odnosno dva podruma, prizemlje i pet spratova.

Sva tri objekta imaće zajedničku garažu koja se prostire na dva nivoa. Predviđena su ukupno 333 parking mjesta, i to 302 u podzemnoj garaži i 31 na nivou prizemlja. Obezbijeđeno je i 18 parking mjesta za osobe smanjenje pokretljivosti.

Prizemlje je namijenjeno poslovnim prostorima različite tipologije i površina.

Ukupan broj stanova je 245 – 180 jednosobnih, 45 dvosobnih i 20 trosobnih stanova.

Gradnja objekata je planirana fazno pri čemu se je predviđeno da u prvoj fazi bude izgrađen objekat III sa podrumskim etažama cjelokupnog bloka. U drugoj fazi predviđena je gradnja objekta II, a u trećoj objekta I.

KIPS gradnja je 2021. godine kupila dvije parcele nekadašnje fabrike Radoje Dakić koje se nalaze u City kvartu, dijelu Podgorice sa najskupljim stanovima.

Kompanija je tada kupila parcelu broj 9 površine 7.923 kvadrata za 2,3 mil EUR, kao i parcelu broj 10 od 10.143 kvadrata za iznos od 2,92 miliona eura.

Pogledajte tačnu lokaciju novog kompleksa: