Lidl Supermarket
Foto: Rajko Milić, Investitor.me

Promijenjen urbanistički plan i omogućen dolazak Lidla i Big Fashiona u Nikšić

Podijeli

Vlada je usvojila izmjene i dopune Prostornog urbanističkog plana Opštine Nikšić, čime se između ostalog omogućava dolazak kompanija “Big fashion”, “Lidl”, Sunčanog grada, kao i formiranje industrijske zone nikšićke Željezare.

To je na konferenciji za medije kazao ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović.

On je poručio da se ovim dokumentom stiču uslovi za dalji razvoj Nikšića, te da će uskoro usvojiti PUP-ove za Podgoricu i Herceg Novi.

“Prostorni plan Crne Gore teče po planu”, naglasio je on i dodao da bi možda mogao biti usvojen krajem juna, ali i da stižu komentari na taj dokument.

Naveo je da će Crna Gora od usvajanja državnog Prostornog plana, imati spreman veći broj opštinskih PUP-ova.

“U Nikšić će moći da dođe Big Fashion, moći će da dođe Lidl, RTNK će moći od para da iz EU fondova da uspostavi sopstvenu produkciju, da se gradi industrijska zona Željezare i centar za upravljanje otpadom, da se sprovede konkurs ‘Sunčani grad’…“, naveo je između ostalog Odović.

I poljoprivrednici će ovim izmjenama moći da konkurišu za IPARD fondove, kazao je Odović.

Time su, navodi, stekli uslovi da se opština Nikšić privredno razvija.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je ranije da će nakon usvajanja planskog dokumenta za tu opštinu, kompanije Lidl i Big fashion moći da realizuju svoje investicije, a što će značiti dodatnih 500 radnih mjesta. On je istakao da kroz inicijative da Nikšić dobije status grada i postane evropska prijstonica kulture planiraju da opštinu dovedu na nivo koji zaslužuje.

“Ono što nam treba jeste da se usvoji planski dokument za Optštinu Nikšić. Nakon toga i Lidl i Big Fashion će realizovati svoje investicije, a što će značićti dodatnih 500 radnih mjesta. To je od samog starta izvjesno, immo intenzivnu komnunikaciju sa investitorima. Lidl već kupio zemljište, a sa predstavnicima Big Fashion-a imamo dobru kominikaciju, samo čekamo planski dokument da bi krenuli sa realizacijom.”, kazao je Kovačević.

Izvor:Vijesti online