NLB banka Podgorica
NLB banka Podgorica (Foto: Rajko Milić)

CBCG: NLB banka podržava smanjenje kamatnih stopa

Podijeli

NLB banka će, u narednom periodu, nastaviti da efikasno podržava inicijativu Centralne banke (CBCG) za smanjenje kamatnih stopa, radi očuvanja životnog standarda građana i podrške ekonomskom razvoju, saopšteno je iz CBCG.

Iz CBCG su naveli da se guvernerka dr Irena Radović sa saradnicima sastala se sa predsjednikom Upravnog odbora NLB Banke AD Podgorica Martinom Leberleom i članom Nadzornog odbora ove banke Igorom Macurom.

“Na sastanku je razgovarano o rezultatima poslovanja NLB banke, ciljevima i planovima za predstojeći period, posebno u dijelu javne ponude NLB d.d. za preuzimanje Addiko Bank AG, Beč”, navodi se u saopštenju.

Guvernerka je, kako se dalje navodi, upoznala predstavnike NLB banke o postignućima Centralne banke u usaglašavanju regulative sa pravnom tekovinom Evropske unije, predatom zahtjevu za pridruživanje SEPA, kao i planovima za izmjene i dopune regulatornog okvira kojim se uređuje bankarsko poslovanje.

“Na sastanku je istaknut značaj nastavka komunikacije i saradnje u pravcu ostvarivanja zajedničkih ciljeva, posebno u dijelu daljeg snaženja bankarskog sistema sa namjerom očuvanja finansijske stabilnosti”, zaključuje se u saopštenju CBCG.

CBCG, Nlb banka
Sa sastanka (Foto: CBCG)