Brian Niccol, Brajan Nikol, Chipotle
Nikol (YouTube scr)

Novi izvršni direktor Starbucksa na udaru kritika zbog planova da na posao putuje avionom

Podijeli

Novi direktor Starbucksa Brajan Nikol dobio je brojne kritike na društvenim mrežama nakon što je objavljeno da će na posao putovati avionom, s obzirom na to da živi 1600 kilometara od sjedišta kompanije.

Korisnici društvenih medija dovode u pitanje odluku da se Nikolu odobri ovaj način putovanja na posao, dok Starbucks stavlja veliki fokus na svoju ekološku svijest.

Inače, Nikol živi u Njuport Biču, u Kaliforniji dok je sjedište Starbucksa u Sijetlu, oko 1.600 kilometara od kuće novog izvršnog direktora.

Prema javno dostupnim informacijama, Starbucks je Nikolu odobrio korišćenje aviona u vlasništvu firme kojim je prema potrebi mogao putovati od svoje rezidencije u Kaliforniji do sjedišta kompanije. Kritičari ističu da Nikola zbog novog posla nijesu tražili da promijeni mjesto stanovanja.

No, Nikol će od Starbucksa dobiti i manju kancelariju u Kaliforniji, kako ne bi morao uvijek putovati 1.600 kilometara da bi obavio posao.

Osim toga, kritičari su kao problematičnu istakli i njegovu platu. Nikol bi zaradio 1,6 miliona dolara kao CEO, s potencijalnim bonusima od 7,2 miliona dolara u gotovini i do 23 miliona dolara u dionicama Starbucksa. ČITAJ VIŠE

Mnogi korisnici društvenih mreža smatraju da su ove brojke pretjerane, posebno u vrijeme kada se mnogi građani SAD-a bore s inflacijom i višim cijenama.

Prije nego što je preuzeo mjesto izvršnog direktora Starbucksa, Nikol je bio na istoj poziciji u Chipotleu, koji se takođe bavi hranom i pićem.

AKO STE PROPUSTILI:

Starbucks novom direktoru daje 85 miliona dolara u gotovini