bizit 2024, pcpress, bizit konferencija

BIZIT 2024: Sve kockice na broju

Podijeli

Dinamičan mozaik poslovnih rješenja i najnovijih IT i biznis trendova i savjeta moći ćete da čujete na jedanaestoj BIZIT konferenciji koja će se održati 6. i 7. novembra 2024. godine pod sloganom „Biznis mozAIk“ u beogradskom hotelu Metropol.

Bill Gates je jednom rekao da „većina pretjeruje kada govori o onome što će se promijeniti u naredne dvije godine, ali potcjenjuje promjene do kojih će doći u narednih 10 ili 20 godina”. Ako otputujemo dvije decenije unazad i pogledamo promjene kojima smo svjedočili, razumjećemo o čemu govori.

Tehnološki i biznis trendovi su se smjenjivali i slagali poput djelova mozaika. Stručnjaci iz svake industrijske oblasti su pažljivo oslikavali i ukrašavali svoje komadiće, tragali za najboljim tehnikama i najživljim bojama. Kada se malo odmaknemo, vidimo kako se te kockice slažu, kako se boje dopunjuju, jer nijedna tehnologija ne postoji samo za sebe – svaka osnažuje onu drugu.

Vještačka inteligencija i mašinsko učenje, robotika, nanotehnologija, 3D štampa, biotehnologija, novi Boston Dynamics roboti, veliki jezički modeli za chatbot-ove, zelene energije, samovozeći automobili… – sve ove tehnologije razvijaju se zasebno, a onda se uklapaju u širu sliku, povezuju se i omogućavaju proboje na drugim poljima. Eksperti već iznose svoje prognoze i govore o trendovima koji će oblikovati narednih deset godina.

Šta vas očekuje na BIZIT-u
Prvog dana na programu će biti poslovni softver – ERP, CRM, DMS, WMS i druga srodna rješenja. U istom danu razgovaraćemo i o eCommerce strategijama i digitalnom marketingu. Posebnu pažnju će privući teme o zdravlju i ekologiji, gdje ćemo kritički i bez euforične energije obuhvatiti i eMobility i baterije. Priča o in-house rješenjima i cloud servisima su samo mali dio onoga što ćete moći da čujete tokom drugog dana BIZIT konferencije koji smo posvetili infrastrukturi. Na meniju će se drugog dana naći i pitanja skladištenja i upravljanja podacima, cyber bezbjednost, mreže i IoT… U završnici konferencije pažnja će biti usmjerena na smart tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu i poslovanju, s posebnim osvrtom na temu zapošljavanja i radnih migracija u okviru otvorenog tržišta rada u našem regionu. Sve ovo je tek dio dinamičnog mozaika i tek dio tema o kojima će se govoriti na BIZIT-u.

Ali, važnije od toga šta će biti naredne decenije je ono što nas čeka već naredne godine, koja se označava kao godina prekretnice u načinu na koji koristimo tehnologiju. Sigurno je da će na nas i na naš posao uticati sve što se na polju tehnologije bude dogodilo. Microsoft je, na primjer, najavio prestanak podrške za Windows 10 u oktobru 2025, što će dovesti do masovnih promjena, jer je broj onih koji ne podržavaju Windows 11 veliki. To će neminovno pokrenuti čitavu IT industriju i na strani korisnika i na strani vendora.

Za uspješnu tranziciju na novu generaciju poslovnih rješenja i novu opremu prvo je potrebno sagledati realne potrebe i u okviru predvidivog budžeta potražiti najbolje rješenje. Izabrati ICT provajdera ili vendora sa integritetom kome ćete povjeriti da vas kroz tranziciju sprovede će biti narednih mjeseci vrhunski zadatak vlasnika biznisa i IT menadžera, u kompanijama kojom god djelatnošću da se bavite. Konferencije uživo poput BIZIT-a su vrlo dobar, ako hoćete i najbolji način da sagledate više opcija, da vidite, čujete i pitate a onda samo sklopite mozAIk svog najboljeg izbora.

Dva dana sjajnog programa, više od trideset ICT kompanija iz zemlje i regiona koje će u glavnom programu predstaviti svoja poslovna rješenja i nevjerovatna atmosfera je ono što možete očekivati od BIZIT-a. Prijavite se odmah na sajtu bizit.rs ili na ovom linku.

Medijski partner konferencije je portal Investitor.me.