conference

Digitalna ofanziva u borbi za korisnike

Podijeli

Najveća regionalna IT&Business konferencija BIZIT 2021 – Bitka za korisnike ulazi u završnu fazu priprema. BIZIT će biti održan 3. i 4. novembra u hibridnom formatu, uživo u Klubu poslanika i online. Svoje mjesto po povlašćenim cijenama možete rezervisati do četvrtka 30. septembra.

Naglo nastupanje i uporno opstajanje pandemijskih uslova pod kojima kompanije obavljaju svoje poslovanje poslužili su kao bespoštedan katalizator promjena, ne samo onih u okviru poslovnog okruženja, već prije svega unutar samih organizacija. Ono što je prije epidemije pomalo ‘akademski’ i sporohodno nazivano digitalnom transformacijom pretvorilo se u nužnost opstanka i konkretne korake usmjerene ka sticanju i zadržavanju korisnika.

Suština transformacije čiji smo svjedoci i učesnici je bitka za svakog našeg korisnika. Ako smo nekada dobro poznavali (ili mislili da poznajemo) korisnika, danas uočavamo da se on promijenio – postao je oprezniji, izbirljiviji, racionalniji trošenju novca i osjetljiviji na to kako se ophodimo prema njemu. Da bi i dalje ostao sa nama, naš je zadatak da mu obezbijedimo vrhunsko korisničko iskustvo. Kako to možemo da učinimo i koliko je unapređenje korisničkog iskustva složen skup procesa i poslovnih funkcija, predstaviće nam više od 50 predavača.

Govornici na BIZIT‑u

Da bitku za korisnika ne određuje isključivo tekuća pandemija, već da se ona odvija u širim okvirima globalnih ekonomskih tokova, podsjetiće nas PROF. DR MIROLJUB LABUS, osnivač konsultantske kompanije Belox Advisory Services. On će, u izlaganju naslovljenom „Ekonomski trendovi za 2022″, prezentovati tri modela izlaska iz recesije izazvane COVID‑19, dati prognoze u vezi sa kretanjima BDP‑a, uz osvrt na makroekonomske izazove koji su pred nama.

MIROSLAV VARGA, martech specijalista agencije Escape Digital, održaće predavanje pod intrigantnim nazivom „Dobio sam bitku za korisnika, a kapitulirao na tržištu”, u okviru kojeg će pružati odgovore na pitanja poput: „Znamo li našeg korisnika?”, „Znamo li koga želimo kao našeg korisnika?” ili „Želimo li uopšte da dobijemo bitku za korisnika?”. Prema g. Vargi, kompanijama su u borbi za korisnike na raspolaganju nove metode, tehnike i mogućnosti, ali ih one često ne razumijeju, pa im se može desiti i takva situacija da u bici za korisnika izgube rat na tržištu.

FILIP NOVAK, Territory Manager for Adriatics u kompaniji Salesforce izabrao je temu „CRM više nije ‘nice to have'”. Cilj mu je da demistifikuje pojam digitalne transformacije: radi se o promjeni načina rada, pristupa tržištu i poslovanju, gdje se kupac stavlja u središte pažnje bez obzira na veličinu, poslovni model (B2B / B2C), vertikalu i segment. Takva promena paradigme obuhvata sve, od treninga zaposlenih, prilagođavanja procesa do odabira tehnologije koja će podržati takvu evoluciju poslovanja. Ukoliko preduzeća žele da grade dugoročne odnose sa kupcima, CRM je must have strateški set alata. Uz pravilno korišćenje, CRM pomaže brendovima u izgradnji takvih odnosa sa svojim kupcima što zauzvrat stvara lojalnost i zadržava kupce.

NIKOLA MIRČIĆ, Business Trainer and Ice Pilot, Hansen Beck, govoriće o „Životu u doba konkurencije”, sa posebnim osvrtom na tri komponente koje odlučuju da li ćemo biti uspješni, a naši klijenti zadovoljni: znanje, stav i uticaj. I dok znanje (kvalitetne proizvode i usluge) u uslovima hiperkonkurencije posjeduju i mnogi drugi, baš kao i pravilan stav prema sebi, poslu i klijentima, ono gdje postoji prostor za uspjeh jeste naš uticaj pomoću kojega kreiramo odnos sa kupcem, odnos u kojem će se klijent osjećati važnim i zadovoljnim, gdje će proizvod ili usluga koju nudimo biti samo osnova ukupnog doživljaja koji korisnik ima u odnosu sa nama.

PROF. DR ZORICA TOMIĆ, redovni profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, će nas u svom izlaganju „Srce i glava u komunikaciji” podsjetiti da je naš korisnik emocionalno koliko i racionalno biće i da naša komunikacija sa njim treba da bude koncipirana holistički, polazeći od teze o cjelovitosti ljudskog bića.

DOC. DR DRAGO INĐIĆ, suvlasnik firme Oxquant, Oxford (UK), će u svojoj prezentaciji „Preduzetnički kapital od starta do finiša” ukazati na spoznaje iz sopstvenog trodecenijskog iskustva domaćeg visokotehnološkog preduzetništva i kulturološke zakonitosti koje kroje sudbinu startupa i tržišta rizičnog kapitala.

O tome da pridobijanje naklonosti korisnika nije lak ni jednosmjeran put govoriće i BRANKO ĐAKOVIĆ, kreativni direktor u Tomato Tomato Communications. Naslov njegovog predavanja je „Kako da rasterate svoje klijente, sve u skladu sa pravilima profesionalizma i kapitalizma”.

DANKO JEVTOVIĆ, član upravnog odbora ICANN‑a, osvrnuće se na „Privatnost, komercijalizaciju, kontrolu – bitku za Internet”, gdje su goruće teme današnjice borba za zaštitu privatnosti korisnika, pitanja medijskog i političkog uticaja na populacije, odbrana od kriminala i zloupotreba, kao i plasiranje brojnih interesa pojedinaca i društvenih grupa putem svjetske mreže.

BOJANA LEKIĆ, novinar i producent, održaće predavanje na temu „Bitka za povjerenje u doba nepovjerenja”, sa akcentom na manjak povjerenja na Internetu, infodemiji, poplavi lažnih vijesti, dezinformacija, teorijama zavjere, uz pitanja ima li lijeka za infodemiju i može li se očuvati povjerenje u doba opšteg nepovjerenja.

NEVENA RUŽIĆ, Program Coordinator u Fondaciji za otvoreno društvo Srbije, osvrnuće se u svom predavanju pod naslovom „Privatnost kao vrijednost biznisa” na privatnost kao kvalitet po sebi i dodatnu vrijednost, ali i kao društvenu odgovornost.

MARIJA KRSTIĆ, direktor operacija ECHO, će se u predavanju „Uloga korisničke podrške u bitki za korisnike” dotaći potreba kompanija za dodatnim ulaganjem u izgradnju i održavanje korisničkog iskustva. Inicijalna komunikacija sa korisničkom podrškom je potencijalno prvi direktan kontakt koji korisnik ostvaruje sa kompanijskom organizacijom tako da tim koji pruža tu podršku postaje i ogledalo organizacije jer je upravo prvi utisak i najznačajniji za dalje ponašanje korisnika.

NATAŠA KOVAČEVIĆ, zamjenik generalnog direktora kompanije Konvereks, će govoriti o hibridnim i konvencionalnim rješenjima besprekidnog napajanja u data centrima. Predstaviće glavne osobine hibridnih sistema tokom čitavog njihovog veka eksploatacije – od puštanja u rad, korišćenja i testiranja do budućeg proširenja.

NATAŠA KAŽIĆ, MBA, konsultant za razvoj proizvoda i razvoj poslovanja, prezentovaće „Srpski Shopify” – domaću Impoqo e‑commerce SaaS cloud platformu za kreiranje Web prodavnica namijenjeno malim i srednjim preduzećima. Pravljen po ugledu na Shopify, Impoqo uključuje više funkcionalnosti i daleko je jednostavniji za upotrebu, a sve za vrlo pristupačnu mjesečnu pretplatu, pod geslom: „Za 30 minuta napraviš svoj shop i počneš da prodaješ”.

Tema predavanja NEBOJŠE STANKIĆA, Southeast Europe Regional Manager‑a u kompaniji Zebra Systems, biće prilagođavanje u hodu proizvođača IT rješenja, pitanje fluidnosti granica između sigurnosti sistema i backup‑a, te da li i zašto korisnici i ponuđači računarskih usluga treba da sarađuju intenzivnije nego do sada.

PROF. DR ALEKSANDAR KAVČIĆ, osnivač Fondacije „Alek Kavčić”, postaviće nam pitanje – „Da li je znanje kapital?” Ako jeste, ima li monetarnu vrijednost? Ako ima, kolika je onda monetarna vrijednost, na primjer, Pitagorine teoreme? Prema profesoru Kavčiću, znanje je specifičan kapital jer ga gubimo ukoliko ga ne prenesemo sljedećoj generaciji. A da li to onda znači da sljedećoj generaciji treba naplaćivati prenos znanja? Ako bismo prenos znanja zaista naplaćivali, onda bi od dobrih đaka trebalo da ubiramo više novca nego od loših, jer u glave dobrih đaka ulazi više znanja.

Na ovogodišnjem BIZIT‑u učestvovaće i:

DEJAN CVETKOVIĆ, Chief Technology Officer u Microsoft razvojnom centru, Srbija
ZORIN RADOVANČEVIĆ, Google Analytics and Google Tag Manager Implementation and Planning Lead, Escape Digital Agency
BORIS VUKIĆ, Senior Associate, Adižes Institute; Regionalni direktor za savetovanje porodičnih kompanija, ASEE
JASMINA NIKOLIĆ, suosnivač i CEO kompanije Agile Humans
ANA BRKIĆ, suosnivač i direktor kompanije AB Soft
ANTE MARŠIĆ, Channel Sales Lead, Central Eastern Europe u kompaniji Vertiv
MILAN RADULOVIĆ, suosnivač i CTO kompanije Kameleon Solutions
MILOŠ BOŠNJAK, direktor kompanije IIB
PETAR MILJKOVIĆ, CEO kompanije GoPro
SLOBODAN STANKOVIĆ, vlasnik i direktor kompanije Vesimpex
DEJAN KONTIĆ, direktor prodaje kompanije Datalab, i mnogi drugi

BIZIT 2021 će biti održan 3. i 4. novembra u Klubu poslanika, uz interaktivan online prenos u realnom vremenu. Detalje o načinu prijave i benefitima za učesnike uživo ili online pogledajte na sajtu. Svi kotizovani učesnici će do 25. oktobra moći da promijene format učestvovanja – uživo zamijene online formatom ili obrnuto (ukoliko bude slobodnih mjesta u sali) uz adekvatnu finansijsku korekciju (doplatu ili povraćaj dijela novca).

Svi posjetioci bez Digitalnog zelenog sertifikata mogu ući u Klub poslanika uz potvrdu o preležanoj Covid infekciji ili negativnom antigenskom ili PCR testu, ne starijem od 48 sati. Za učesnike bez ovih dokumenata će na ulazu u Klub poslanika biti organizovano testiranje.

Budite dio najvećeg regionalnog Business&IT događaja i prijavite se već danas!

Vidimo se na BIZITU!

Medijski partner konferencije je portal Investitor.me