Autoput bar boljare, autoput smokovac tološi
Dionica auto-puta oko Podgorice (Monteput, YouTube scr)

Ljiljanić: Treća dionica auto-puta biće od Virpazara do Starog Bara

Podijeli

Osim dvije dionice na čijoj se pripremi intenzivno radi na pripremi početka izgradnje, a to su dionice Mateševo – Andrijevica i obilaznica oko Podgorice od petlje Smokovac do petlje Tološi, radimo i na trasi od petlje Virpazar do petlje iza Starog Bara, kazao je direktor Monteputa Milan Ljiljanić.

“Pripremamo projektni zadatak i idejni projekat koji će uključivati i obilaznicu oko Bara. Ovo je ujedno i treća prioritetna dionica auto-puta Bar – Boljare”, kazao je Ljiljanić za RTCG.

On je naveo da se početak izgradnje obilaznice oko Podgorice očekuje 2026. godine, s rokom izgradnje od tri godine i procijenjenom vrijednošću do 200 miliona eura.

Kazao je da je idejno rješenje za dio trase prema jugu koji je bio nedefinisan sada riješen, a u pitanju je trasa obilaska Skadarskog jezera, odnosno od Tološa do petlje Virpazar.

“Taj dio trase je u prethodnom periodu definisan a usaglašena je trasa i kroz dio Crmnice a uskoro ćemo napraviti javnu prezentaciju te trase, kojim je zaobiđen i Nacionalni park Skadarsko jezero”, rekao je direktor Monteputa.

Od te trase, prema njegovim riječima, ide i brza saobraćajnica ka Budvi i ostatku Crnogorskog primorja.

“To je sljedeća trasa za pripremu koju napadamo sa idejnim projektima, ondosno pripremom  dokumentacije”, naveo je Ljiljanić.

Sljedeća je dionica od Andrijevice do Boljara, čime bi se završio projekat auto-puta od Bara.