Nelt grupa
Ilustracija (Foto: Nelt Grupa, www.nelt.com)

Nelt grupa proširila poslovanje na Rumuniju

Podijeli

Nelt Grupa je lansirala novu kompaniju za tržište Rumunije, Nelt Corp, sa sedištem u Bukureštu, koju će voditi Gabriel Barbu.

Nakon lansiranja operacija u Hrvatskoj i Sloveniji prije tri godine, Grupi se na ovaj način otvaraju prilike za dalje jačanje prisustva na evropskom tržištu, prenosi portal InStore.

Sa populacijom većom od 19 miliona stanovnika i snažnim ekonomskim razvojem, Rumunija nudi stabilnost i dugoročne prilike za ekspanziju, napominje Goran Cerovina, potpredsjednik za Adria tržišta.

Nelt grupa posluje i u Crnoj Gori, posredstvom distributivno-logističkih kompanija Neregelia i Montenomaks, čiji je vlasnik, podsjeća portal Investitor.

Značajno tržište

“Rumunsko tržište sa BDP-om od oko 330 milijardi dolara, pruža značajne poslovne prilike, naročito u Bukureštu kao političkom i ekonomskom centru. S obzirom na razvoj maloprodajnog sektora, sa značajnim prisustvom međunarodnih maloprodajnih lanaca, lokalnih preduzeća i e-trgovine, ovo tržište je za nas veoma važno i strateški značajno. Sa sve većim stranim investicijama i jačanjem logističkih kapaciteta, Rumunija se nametnula kao atraktivna destinacija za poslovne aktivnosti u regionu”, rekao je Cerovina, dodajući da je velika prednost Rumunije veoma dobra povezanost sa okolnim tržištima preko modernih transportnih mreža – drumskih, železničkih i pomorskih.

Gabriel Barbu se timu Nelt Grupe pridružuje nakon dvadesetpetogodišnje karijere u FMCG industriji u oblastima prodaje, marketinga, razvoja i implementacije biznis strategija. Iskustvo je stekao u multinacionalnim kompanijama kao što su Coca-Cola HBC i Henkel Romania, u kojoj je deset godina bio na poziciji izvršnog direktora.

“Dodatno pozicioniranje Nutrino proizvoda i unapređenje prodaje je naš primarni cilj. Dugoročno, naš plan je da proširimo portfolio brendova i pozicioniramo se kao pouzdan i poželjan partner na ovom tržištu”, rekao je Barbu.