Londonska kompanija priznaje bolovanje dan nakon pijanke

Podijeli

Londonsko preduzeće iz muzičkog sektora nudi svojim zaposlenima da uzmu bolovanje dan nakon pijanke kako bi se riješili mamurluka i bili opet sposobni za rad.

“Naši zaposleni više ne moraju izmišljati da su pokupili nekakav gadan virus u 24 sata niti mijenjati glas fingirajući promuklost putem telefona. Dovoljno je šefu reći šta se stvarno dogodilo”, navodi Dice, kompanija specijalizovana za prodaju koncertnih karata putem smartphonea.

Svima se dogodi da se zapiju pa od sada dovoljno poslati šefu emtikon “pivo”, “bolestan” ili “muzika” i njemu će biti jasno šta se dogodilo, prenosi HINA.

Kompanija time želi podstaknuti svoje zaposlene da “punim plućima” uživaju u londonskoj muzičkoj sceni kako bi bolje radili svoj posao.

“Cjelokupnoj našoj ekipi muzika je u krvi i neki od najvećih ugovora potpisani su upravo nakon koncerta”, objašnjava Fil Hjučon, osnivač i vlasnik Dica.

Ipak, ovo pravo će biti limitirano pa će zaposleni imati pravo da svega četiri dana u godini uzmu bolovanje radi triježnjenja.