Radovi na autoputu: Kinezi završili stubove za Moračicu, u novembru fokus na probijanje tunela

Podijeli

Svi stubovi na najzahtjevnijem objektu budućeg autoputa od Smokovca do Mateševa, Moračici, su izgrađeni, saopšteno je prilikom susreta ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića i Heija Šikianga, izvršnog direktora CRBC za Crnu Goru.

Oni su obišli gradilište mosta, gdje su istakli da se od ukupno 16 tunela izvode radovi na iskopu i primarnoj i sekunadrnoj podgradi na 15 tunela, na kojima je ukupna dužina iskopa preko 55 odsto (cca 19 300 m). Pored probijenog tunela Jabučki krš i Klopot, do kraja ove godine očekuje se probijanje i tunela Vilac i Mrke.

Izgled “Moračice” nakon izgradnje (YouTube screenshot)

Radi se intenzivno izgradnja 11 mostova. Takođe, radi se na otvorenoj trasi, kao i na potpirnim zidovima i propustima. Na jednom od najzahtijevnijih objekata, mostu Moračica, radovi se odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom izvođača.

Bilo je riječi i o spornoj petlji Smokovac a ministar je kazao da je taj objekat sastavni dio dionice Farmaci – Smokovac, koja je detaljnim prostornim planom autoputa Bar – Boljare definisana kao druga etapa realizacije.

Na sajtu CRBC-a za Crnu Goru navodi se da će fokus radova tokom novembra biti probijanje više tunela na dionici autoputa.

Podsjetite se promo filma o autoputu: