Tivat dobija akva park sa hotelom

Podijeli

Tivćani Nada Petković i Marko Kostić izgradiće u Tivtu, u okviru planiranog akva parka, hotel sa pet zvjezdica. Ovi tivatski investitori su dobili saglasnost na idejno rješenje za izgradnju ovog hotela od v.d. glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića.

Hotel je projektovala budvanska firma Urbanist projekt, a projektovan je na dijelu urbanističke parcele broj 3.2, na katastarskoj parceli broj 614 u okviru katastarske opštine Đuraševići, u zahvatu Državne studije lokacije Kalardovo Ostrvo cvijeća Brdišta. Površina ove katastarske parcele koja ulazi u sastav UP 3.2 je 2.413 kvadrata.

Ova urbanistička parcela se nalazi u sjevernom dijelu zahvata plana, u neposrednom kontaktu sa morem i u blizini aerodroma Tivat. Katastarska parcela je u nagibu koji se proteže od pristupnog puta do mora.

Objekat će se sastojati od podruma, prizemlja i jednog sprata, a ukupna bruto površina objekta je 1.838,7 kvadrata. Bruto površina podruma je 752 kvadrata, prizemlja 616,3 kvadrata, a sprata 469,7 kvadrata, piše Pobjeda. Glavni ulaz u objekat je na prizemlju gdje će se nalaziti hol u okviru kojeg će biti recepcija, prostor za sjedenje, glavno stepenište i lift, odakle se pristupa sobama i restoranu.

Na prizemlju će se nalaziti ukupno osam dvokrevetnih soba. Površine soba sa terasom ili bez su oko 28 kvadrata. Na spratu je isprojektovano šest dvokrevetnih soba strukture i izgleda kao na prizemlju, uz još dva četvorokrevetna apartmana površina 42 i 66 kvadrata.