PPF razmatra širenje poslovanja u Crnoj Gori

Podijeli

“Drago nam je da razmišljate o širenju biznisa u Crnoj Gori. U tome Vladu nemate kao adresu, nego kao partnera“ – rekao je crnogorski premijer Duško Marković predstavnicima PPF grupe, novog vlasnika kompanije Telenor, tokom sastanka u njegovom kabinetu.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je razgovarao sa direktorom Telekomunikacija u PPF grupi Ladislavom Bartonjičekom i čelnicima Telenora u Crnoj Gori – predsjednikom Odbora direktora Majkom Mišelom i izvršnom direktoricom Sandrom Štajner.

Marković je, kako je istaknuto, iskazao zadovoljstvo prisustvom renomirane grupacije na našem tržištu i iskazao punu spremnost Vlade na saradnju u širenju poslovanja na ostale oblasti od obostranog interesa.

“Predsjednik Marković je upoznao sagovornike sa rezultatima i prioritetima ekonomske politike kao i sa našim strateškim planovima ističući da Crna Gora predstavlja povoljan investicioni ambijent koji podrazumijeva konkuretnu poresku politiku, da je naša zemlja prošlogodišnjim ulaskom u NATO postala još sigurnija za inostrana ulaganja te da Vlada unapređuje uslove za ubrzani razvoj nudeći investitorima povlastice za širenje poslovanja”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici PPF Grupe su predstavili predsjedniku Markoviću strateške ciljeve grupacije koja posluje širom Evrope i Azije, zapošljava više od 150 hiljada ljudi i koja je u prošloj godini prihodovala više od šest milijardi eura.

PPF Grupa je, dodaje se, najavila dalje unapređenje segmenta telekomunikacija u Crnoj Gori sa ciljem daljeg širenja spektra usluga i rasta prihoda.

Zajednički je ocijenjeno da Crna Gora i PPF grupa vide mogućnosti za konkretnu saradnju posebno u daljem procesu digitalizacije i jačanja digitalne ekonomije u našoj zemlji kao i u oblastima opremanja putne infrastrukture elektronskim sredstvima i modernizacije željezničkih prevoznih sredstava, zaključeno je u saopštenju.