Qannas Investments prodao udio u podgoričkom hotelu CentreVille za 9,5 miliona eura

Podijeli

Arapska kompanija Qannas Investments, registrovana na Kajmanskim ostrvima, prodala je svoj udio u preduzeću Capital Hotel d.o.o, vlasniku luksuznog hotela u Podgorici, u Crnoj Gori za 9,5 miliona eura, saopšteno je iz kompanije.

Kupac je Capital Investment, dioničar Abu Dhabi Financial Grupe, koja upravlja cijelim kompleksom u kojem je smješten hotel CentreVille.

Qannas je precizirao da prodajna cijena u kombinaciji sa primljenih 1,1 miliona eura tokom 2017. godine od Capital Hotela predstavlja ukupan povrat od 1,4 miliona eura od prvobitnog ulaganja u Capital Hotel u 2016. godini, kada je CentreVille i otvoren.

The Capital Plaza, prvobitno pod nazivom Atlas Capital centar, bio je zajednički projekat Atlas grupe podgoričkog biznismena Duška Kneževića i arapskog Capital investmenta. Knežević je tokom gradnje, međutim, ostao bez 23 odsto udjela u projektu, jer arapski partneri nijesu bili zadovoljni brzinom realizacije. Nakon raskida saradnje, arapski investitori postali su jedini vlasnici velelepnog objekta u novom dijelu Podgorice.

Investitor.me