Završena jedna od najvećih akvizicija u Podgorici: Izraelci preuzeli Capital Plazu

Podijeli

BIG CEE sa sjedištem u Beogradu, podružnica izraelske kompanije BIG Shopping Centers, dovršila je akviziciju kompleksa Capital Plaza Podgorica za neobjavljenu sumu, saopštila je u četvrtak konsultantska kompanija za nekretnine CBRE.

“Transakcija predstavlja jedno od najvećih ulaganja na podgoričkom tržištu. Na ovaj način smo potvrdili svoju lidersku poziciju kao konzultanti u području izlazne strategije za komercijalne nekretnine”, navodi se u CBRE-u, koji je pružao savjetodavne usluge u transakciji.

Kompleks mješovite namjene u srcu poslovne zone Podgorice vidi kako BIG CEE proširuje svoj portfelj u Crnoj Gori, nakon što je kompanija prošle godine dovršila akviziciju Delta City Malla, prenosi Indikator.

Capital Plaza sadrži kancelarijski prostor smješten u dva tornja, luksuzne stanove koji se mogu iznajmljivati za stambene i poslovne potrebe, hotel sa 122 sobe i maloprodajnu zonu.

Osnovan 1994. godine, BIG Shopping Centers sa sjedištem u Herzeliji posluje u Izraelu, SAD-u, Francuskoj, Srbiji i Crnoj Gori.