The Capital Plaza, Cue hotel Podgorica

Dovršena najveća akvizicija u sektoru nekretnina: Izraelski BIG uz Capital plazu preuzeo i hotel Cue

Podijeli

Kupac i novi vlasnik podgoričkog rezidencijalno-poslovnog centra Capital Plaze je izraelski BIG CEE, jedan od trenutno, kako je saopšteno, najvećih developera kada su u pitanju maloprodajni trgovački objekti u jugoistočnoj Evropi.

Nije preciziran kupoprodajni iznos po kojem je akvizicija izvršena.

Portal Investitor ranije je objavio da izraelska kompanija, koja je prethodno preuzela nekadašnji Delta City šoping centar i susjedni mu City Mall, kupuje i The Capital Plazu. Čitaj više

Media biro piše da je u pitanju do sada najveća akvizicija u ovom segmentu nekretnina u Crnoj Gori, ukupne građevinske površine od oko 85.000 m2.

Sastoji se od dva poslovna-kancelarijska tornja, ali i hotela CUE koji se nalazi u okviru kompleksa, stambeno-komercijalnog kompleksa sa 70 luksuznih stanova, trgovačkom zonom na dva nivoa kao i četiri nivoa garaža sa oko 725 parking mjesta. Time, kako je saopšteno, kompanija CEE-BIG B.V postaje vodeći investitor u Crnoj Gori.

Navodi se da je kompanija Colliers Crna Gora, “koja na tržištu Crne Gore posluje već više od 15 godina, konsultujući i zastupajući najveće učesnike na tržištu nekretnina u Crnoj Gori i šire, nastupala kao ekskluzivni agent u ovoj transakciji i koordinirala je istu tokom čitavog procesa”.