Savović danas ima svoju firmu: “Nastavnica mi je dala trojku jer sam napisao da želim biti biznismen”

Podijeli

Znao je šta će biti kad poraste: Još kao dijete, Podgoričanin Mišo Savović je bio jako ambiciozan, ali realan. Dok su druga djeca maštala da postanu pjevači, glumci, piloti, on je tačno znao šta će biti kada odraste.

Prisjeća se sastava koji je pisao na temu: “Kako vidite svoju budućnost”.

“To je bilo u petom razredu osnovne škole. Napisao sam da ću upisati Srednju ekonomsku školu “Mirko Vešović”, zatim upisati i završiti Ekonomski fakultet u Podgorici i nakon toga postati biznismen. E da, nastavnica mi je dala trojku”, prisjeća se Savović, vlasnik projekta Namapi.me, sa osmijehom tog školskog dana.

Tako je i bilo. Fakultet je završio u roku, a ljeta tokom studija provodio na crnogorskom primorju, gdje je obavljao sezonske poslove.

“Kasnije sam radio u konsultantskim i revizorskim kućama. Kroz rad u ovim firmama, a kasnije i kroz apliciranje za jedan namješten konkurs za posao u renomiranoj kompaniji sa primorja, shvatio sam da moram da uzmem stvari u svoje ruke i skupim hrabrost za ovako nešto”, objašnjava Savović.

Kompletan intervju sa Savovićem čitajte na Portalu Analitika a posebnu priču Investitora, objavljenu ranije, imate ovdje:

12 poslovnih zapovijesti mladog crnogorskog preduzetnika