Ryanair otvara nove linije za Podgoricu

Podijeli

Irski niskotarifni avio-prevoznik Ryanair planira da proširi poslovanje u Crnoj Gori o čemu je razgovarano na sastanku direktora za razvoj linija te kompanije Garija Batlera i direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića.

Ryanair će ovog ljeta otvoriti svoju šestu liniju prema Podgorici, i to iz Bolonje u Italiji a letovi startuju 1. aprila. Saobraćaće dvaput sedmično, svakog ponedjeljka i petka, tokom cijele godine.

Sajt EX-YU Aviation News piše da se ta linija ne preklapa sa Montenegro Airlinesom i Alitalijom, koji održavaju liniju između Rima i Podgorice, dok mađarski Wizz Air leti iz Podgorice za Milano. Sajt podsjeća da je Ryanairova ćerka kompanija, Laudamotion, najavila otvaranje linije Podgorica – Štutgart od 2. aprila.

Iz Ryanaira su rekli da očekuju više od 175.000 putnika na svojim linijama prema i od crnogorskog Glavnog grada ove godine.

“Ryanair nudi šest linija sa podgoričkog aerodroma. Putnici mogu letjeti dvaput sedmično do Štokholma, Brisela, Londona, Berlina, Bolonje i Vroclava”, rekli su iz kompanije za EX-YU aviation News.

Irski prevoznik je počeo sa letovima prema Crnoj Gori na ljeto 2013. godine, nakon dvogodišnjih pregovora sa crnogorskim vlastima. Prošle sedmice su opslužili jubilarnog, 500.000-og putnika u Podgoricu, što je vrhunac njihovog poslovanja u Crnoj Gori koji konstantno raste. Iz kompanije su ranije saopštili da njihove linije prema Podgorici ostvaruju značajne rezultate.

Ryanair održava najviše linija prema Crnoj Gori od svih drugih niskotarifnih prevoznika. I ne samo to, po prodaji karata su odmah poslije Montenegro Airlinesa i Air Serbije.

Iz kompanije su najavili da su zainteresovani i za linije za Tivat, koji je, kako su priznali, jako zanimljiv za njihovo poslovanje.

Letovi prema Crnoj Gori su traženi i tokom ljeta i tokom zime, što posebno odgovara niskobudžetnim prevoznicima, pa i Ryanairu.

“Oni koji putuju u Crnu Goru na odmor na našim letovima obično ostaju šest dana”, saopštio je prevoznik.

Kako bi privukli niskobudžetne kompanije, Aerodromi Crne Gore dozvoljavaju posebne pogodnosti o čemu čitajte u posebnoj priči:

Kako Aerodromi CG privlače jeftine avioprevoznike: Besplatni prihvat aviona za rast turizma