Ljubović Hill Homes: Ovako će izgledati zgrada koju Burić gradi na temeljima nekadašnjeg hotela

Podijeli

Mnogi Podgoričani se sa sjetom sjećaju hotela “Ljubović”, na čijim će temeljima, po planu, do kraja naredne godine nići velika stambeno-poslovna zgrada.

Investitor, kompanija Normal Company podgoričkog biznismena Žarka Burića, na toj lokaciji počinje gradnju zgrade ukupne površine 22.000 kvadratnih metara, sa 240 stanova i 40 poslovnih prostora.

Kompleks će nositi naziv Ljubovic Hill a na sajtu kompanije navodi se da je u pitanju “jedan od najinteresantnijih budućih projekata koji se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji u gradu u podnožju brda Ljubović, ušuškan u prirodnom zelenilu brdskih padina, tik uz poznato gradsko šetalište i mjesta za rekreaciju, a istovremeno u samom srcu grada”.

“Ono što čini ovaj projekat posebnim i kvalitetnim za življenje savremenog čovjeka je nizak koeficijent izgrađenosti od 22 000 m² bruto površine na parceli veličine 9 500 m², što znači da će se prirodna ljepota okruženja pretočiti i u same objekte i prostor između njih. Projektom je predviđeno da se gradi 240 stanova svih struktura i 40 poslovnih prostora”, preciziraju iz kompanije.

Cijene stanova i poslovnih prostora nijesu objavljene, ali će one, sudeći po cijenama nekretnina u tom dijelu grada i ekskluzivnosti lokacije, vjerovatno značajno odstupati od prosjeka.

Pogledajte kako izgleda projektovani izgled tog stambeno-poslovnog kompleksa (izvor: Normal Company):