Najskuplja novogradnja u Podgorici: U Ljubović Hill-u kvadrat stana u izgradnji 1.500 eura, garažno mjesto 10.000

Podijeli

Prema posljednjim podacima, najskuplji stanovi u novogradnji u Podgorici grade se ispod Ljubovića – jedan metar kvadratni u stambenom kompleksu u izgradnji, čiji je investitor Normal Company podgoričkog biznismena Žarka Burića, trenutno košta 1.500 eura.

Prema saznanjima portala Investitor, ova cijena važi za kupce koji odmah uplate avans od 30 odsto a ostatak u ratama do kraja gradnje, koji se očekuje tek u maju 2021. Za kupce koji su spremni da isplate avans od 80 odsto ili odmah cijelu sumu, cijena je 1.450 eura. Te cijene su značajno više u odnosu na zvanični prosjek stanova u novogradnji u Glavnom gradu, koji po posljednjim podacima Monstata, iznosi 960 eura.

Budući stanari koji žele za svoj automobil žele da obezbijede garažno mjesto, za to će morati da doplate 10,000 eura.

Prema trenutnim podacima, do sada je prodato 45 stanova, što je nekih 18 odsto ukupnog broja od 240 stambenih jedinica.

Kompleks koji se gradi na ruševinama nekadašnjeg hotela “Ljubović”, pa “City”, planirana je i izgradnja 40 poslovnih prostora.

Kompleks će nositi naziv Ljubovic Hill a na sajtu kompanije navodi se da je u pitanju “jedan od najinteresantnijih budućih projekata koji se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji u gradu u podnožju brda Ljubović, ušuškan u prirodnom zelenilu brdskih padina, tik uz poznato gradsko šetalište i mjesta za rekreaciju, a istovremeno u samom srcu grada”.

“Ono što čini ovaj projekat posebnim i kvalitetnim za življenje savremenog čovjeka je nizak koeficijent izgrađenosti od 22 000 m² bruto površine na parceli veličine 9 500 m², što znači da će se prirodna ljepota okruženja pretočiti i u same objekte i prostor između njih. Projektom je predviđeno da se gradi 240 stanova svih struktura i 40 poslovnih prostora”, preciziraju iz kompanije.

U Podgorici se trenutno gradi nekoliko stambeno-poslovnih kompleksa, o čemu možete čitati u posebnim pričama:

Pogledajte cijene stanova u Zain parku, novom luksuznom naselju u Podgorici

Crnogorski Menhetn: I KIPS gradi stanove za tržište kod Capital Plaze

Rasprodato 300 stanova novog kvarta Zetagradnje u izgradnji