CBCG će odlučiti o spajanju CKB i Societe Generale banke

Podijeli

Centralna banka Crne Gore je, dopisom glavnog izvršnog direktora CKB od 14.02.2019. godine, upoznata sa namjerom prodaje, odnosno kupovine 90,56% akcijskog kapitala SGME od strane CKB, ali ne i sa konkretnim elementima Ugovora o kupovini zaključenog između ova dva subjekta.

“U skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, CBCG će, nakon podnošenja zahtjeva za spajanjem pomenutih banaka, u formalnom postupku odlučivanja pribaviti sve relevantne informacije i aktuelne podatke na osnovu kojih će se cijeniti ispunjenost propisanih uslova za odobrenje spajanja banaka, kao i uticaj ove transakcije na ostatak bankarskog tržišta”, saopšteno je iz CBCG

CBCG će se, kako se dodaje, odrediti prema ovom pitanju, uvažavajući namjere i poslovne planove investitora, ali uz strogo poštovanje propisanih procedura i vođenje računa da ne dođe do rizika monopolizacije tržišta.

“Podsjećamo da je odluka Societe Generale banke da proda svoju banku u Crnoj Gori dio ukupne strategije povlačenja ove grupacije iz regiona”, zaključuju iz Centralne banke.

Potvrđeno: CKB kupila Societe Generale banku Montenegro za 40,4 miliona eura

Comments are closed.