Zetagradnja u najviši stambeni neboder u Ljubljani ulaže 20 miliona eura

Podijeli

Kompanija Zetagradnja, podgoričkog biznismena Blagote Baće Radovića, uložiće 20 miliona eura u izgradnju dva tornja – najviše stambene objekte u Ljubljani, koji će, po planu, biti završeni do kraja naredne godine.

Drugu polovinu ukupne investicije pokriće kompanija Spektra invest, ljubljanskog biznismena crnogorskog porijekla Izeta Rastodera, koja je za ovaj projekat obezbijedila plac u naselju Šiška, naspram Celovških dvora u Ljubljani.

Dva tornja biće visoka 85 metara i nudiće tržištu 220 stanova. Imaće i poslovne prostore u prizemlju i parkirna mjesta u četiri podzemne etaže.

Iz Spektre je saopšteno da će se cijene kvadrata stambenog prostora kretati na oko 3.000 eura te da se stanovi mogu kategorisati kao superior.

Izet Rastoder je predsjednik Rastoder grupe, čija je osnovna djelatnost distribucija svježeg voća i povrća. Slovi za jendog od najvećih uvoznika banana, koje kupuje uglavnom u Ekvadoru i Kostariki, a prodaje u obje Amrike, arapskim zemljama, Evropi i Rusiji, pa ga zovu i balkanski kralj banana.

Zetagradnja je najveća investiciono-građevinska kompanija u Crnoj Gori. Ima iskustvo u stambenoj izgradnji kao i poslovnim, hotelskim i drugim objektima.

Investitor.me