Kvadrat stana u novom kvartu Zetagradnje košta 1.300 eura

Podijeli

Podgorička kompanija Zetagradnja završava gradnju prvih zgrada u novom kvartu Central Point, u neposrednoj blizini šoping molova Delta City i City Mall.

Prvi stanari će se, prema podacima iz agencija za nekretnine, useliti već tokom ljeta a sudeći po trenutno dostupnim cijenama – stanovi će koštati značajno iznad prosjeka na nivou Glavnog grada.

U jednom od oglasa, jednosoban stan od 49,2 metra kvadratna u prvoj zgradi Central Pointa košta 64.000 eura, što znači 1,300 eura po kvadratu. Prosječna cijena stambenog kvadrata u Podgorici na kraju prošle godine, prema podacima Monstata, iznosila je 1,054 eura, što je čak 23 odsto manje nego kvadrat u Central Pointu.

Novi kvart Zetagradnje, u vlasništvu podgoričkog biznismena Blagote Baće Radovića, agencije potencijalnim kupcima predstavljaju kao “novi grad” na jednoj od “najtraženijih lokacija” u Podgorici. Stanovi su, kažu, opremljeni parketom i keramikom a u kupatilu je tuš-kabina.

Portal Investitor.me ranije je pisao da je već prodato 300 stanova u izgradnji u Central Pointu, o čemu možete čitati u posebnoj priči:

Rasprodato 300 stanova novog kvarta Zetagradnje u izgradnji