Addiko bank ostvario istorijski rezultat: Neto dobit skočila 59 odsto na 2,3 miliona eura

Podijeli

Addiko Bank AD Podgorica u 2018. godini je zabilježila najbolji poslovni rezultat u istoriji, koji iznosi 2,3 miliona eura nakon oporezivanja, što je 59 odsto više nego godinu ranije.

“Time je još jednom potvrđeno profitabilno poslovanje i učvršćena stabilna pozicija na crnogorskom finansijskom tržištu”, saopšteno je iz banke.

Nosioci rasta su, kako se navodi, bili kreditni proizvodi u domenu poslovanja sa stanovništvom. Paralelno, zabilježen je rast nivoa depozita kod stanovništva, čime je potvrđeno rastuće povjerenje građana u Addiko banku, precizirali su.

“Fokus na ključne segmente stanovništva i malih i srednjih preduzeća praćen je inovacijama i digitalnim unapređenjima, te smo razvili aplikaciju u segmentu poslovanja sa fizičkim licima, kojom se automatizuje proces odobrenja kredita, odnosno smanjuje vrijeme potrebno za odobrenje i isplatu kredita. Ovo omogućava da Addiko banka pruža uslugu klijentima u skladu sa obećanjem brzine i jednostavnosti, uz niže troškove i uravnotežen rizični profil banke”, navodi se u saopštenju.

Banka će, kako se dodaje, i u 2019. godini ostati fokusirani na digitalizaciju i dalje unapređenje korisničkog iskustva klijenata, “pa smo nedavno implementirali najsavremenije e-banking rješenje za pravna lica, a sve u cilju ostvarenja što jednostavnijeg bankarstva na koje naši klijenti računaju”.

„Izuzetno sam ponosan što je za nama još jedna uspješna poslovna godina Addiko Bank u Crnoj Gori, u kojoj smo ostvarili dobit nakon oporezivanja od 2,3 miliona eura, što je za 59% više u odnosu godinu ranije. Na taj način smo još jednom dokazali da smo izuzetno uspješna banka sa jasnom strategijom i timom koji teži daljem unapređenju. Usredsređeni smo na ispunjenje obećanja datog klijentima da ćemo im pružiti brzu i kvalitetnu uslugu i moderno korisničko iskustvo“, izjavio je kroz saopštenje glavni izvršni direktor Addiko Bank AD Podgorica, Kristof Šoen.