Wizz Air: Od septembra nova linija iz Podgorice za Njemačku

Podijeli

Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, proslavio je dva značajna jubileja – 15 godina od svog prvog leta i 200 miliona prevezenih putnika.

“Wizz Air ima mnogo razloga da bude ponosan na postignute rezultate u proteklih dvanaest mjeseci: pokrenuo je poslovanje na Međunarodnom aerodromu u Beču i time počeo da leti iz Austrije; osnovao Wizz Air UK, avio-kompaniju sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja će uskoro imati jedanaest novih aviona tipa Airbus A320 i A321 u svojoj floti; proslavio 100.avion u postojećoj floti, ukrašen posebnim oznakama;otvorio najsavremeniji Trening centar u Budimpešti, vrijedan preko 300 miliona eura; počeo da leti iz najnovije poljske baze u Krakovu, i dodao dva od ukupno 256 aviona tipa Airbus A321neo svojoj sve većoj floti”, navodi se u saopštenju kompanije dostavljenom portalu Investitor.

Wizz Air već nekoliko godina radi i u Crnoj Gori, gdje iz Podgorice trenutno održava pet avio-linija i to do Budimpešte, Milana, Minhena (Memingem), Katovice i Varšave.

Od 18. septembra otvaraju novu, šestu liniju od Podgorice do Fridrišhafena, na kojoj će letjeti čak triput sedmično, potvrđeno je portalu Investitor.

Tokom 15 godina postojanja, Wizz Air je, kako se ocjenjuje u saopštenju, stekao povjerenje i odanost 200 miliona putnika.

“Kompanija je u oktobru 2015. zabilježila prvih 100 miliona prevezenih putnika i za manje od četiri godine je taj broj udvostručila”, navodi se u saopštenju.

Generalni direktor Wizz Aira Jožef Varadi kaže da je pred kompanijom još 15 uzbudljivih godina.

„Naša liderska pozicija na tržištu i okrenutost regionu centralne i istočne Evrope nam daju jedinstvenu prednost jer nam omogućavaju da ulazimo na tržišta koja nisu dovoljno pokrivena i na njima se trudimo da privučemo nove klijente, umjesto da se borimo za putnike postojećih avio-prevoznika. Naručili smo preko 250 aviona tipa A321neo, što je neprocjenjiva prednost koja će preokrenuti poslovanje WIZZ-a, imajući u vidu da tako možemo da ponudimo najniže troškove i najmanji uticaj na životnu sredinu po putniku, kao i smanjenu buku i emisiju oksida azota (NOX). Naša kulturološki raznovrsna organizacija i liderski tim, koje čine 50 nacionalnosti, potvrđuju da imamo istinski globalnu viziju, donosimo balansirane odluke i brzo se prilagođavamo promjenama u okruženju”, izjavio je Varad.