lc waikiki podgorica

Podgorički LC Waikiki za mjesec i po dana rada prihodovao više od milion eura

Podijeli

Prva crnogorska robna kuća turskog lanca LC Waikiki, koja je otvorena 13. novembra prošle godine, za mjesec i po dana prihodovala je više od milion eura. Preciznije, od tog datuma do 31. decembra naplatili su 1.044.856 eura, što znači da je dnevni prihod iznosio prosječno preko 21.000 eura.

Kompanija LC Waikiki Retail MNE koja upravlja objektom, osnovana je u Podgorici prošle godine sa milion eura osnivačkog kapitala.

U prvoj godini rada, rashodi kompanije iznosili su skoro 800.000 eura a dobit nakon plaćanja poreza (neto profit) na kraju godine 228.787 eura, što su uknjižili kao neraspoređenu dobit.

Kompanija je u prvoj godini rada na raspolaganju imala 953.134 eura obrtnih sredstava i 320.428 eura zaliha. Ukupan kapital kompanije na dan 31. decembar 2018. iznosili su 1,22 miliona eura.

Podgorička kompanija je u 100-odstotnom vlasništvu turskog LC Waikiki Magazacilik Hizmetleri Ticaret A.S, kao matične firme.

Na njenom su čelu turski državljani Sinan Sahin, na mjestu izvršnog direktora, te Burc Korkmazlar kao ovlašćeni zastupnik.

Poznati po dobrom odnosu cijene i kvaliteta

LC Waikiki Retail Company je, kako piše na njihovom sajtu, vodeća fashion retail kompanija sa godišnjim obrtom od tri milijarde američkih dolara.

Kompanija je izvorno francuska, gdje je osnovana 1985. godine, ali je 1997. nastavila kao turski brend, pod “kišobranom” LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.S-a.

Danas, LC Waikiki upravlja sa više od 850 radnji u 38 zemalja, sa motom “Svako zaslužuje dobru odjeću”. Pod tim sloganom, kompanija kupcima nudi dostupnu modnu robu visokog kvaliteta a povoljnih cijena.

Brend LC Waikiki nudi kolekciju za žene, muškarce i djecu samo u svojim prodavnicama širom Istočne Evrope, Srednjeg Istoka, Ruske Federacije i ostalim državama bivšeg SSSRa-a te matičnoj Turskoj.

Kompanija zapošljava skoro 3.000 radnika u sjedištu kompanije, više od 24.000 zaposlenih u Turskoj i inostranstvu na više od 500 radnih pozicija u firmi.

Cilj kompanije je da do 2023. postane jedan od tri najuspješnija brenda u segmentu prodaje odjeće u Evropi.