Neobična nagrada: VOLI najboljim radnicima privremeno povećao plate za 10%

Podijeli

Povodom jučerašnje proslave 24 godine postojanja kompanije Voli, danas je u restoranu Super Volija nagrađeno najboljih 60 radnika. Predsjednik Volija, Dragan Bokan, je svojim najboljim radnicima uručio nagradne plakete, vaučer od 100 eura kao i povećanje plate u iznosu od 10 odsto u narednih 10 mjeseci.

“Voli sa ponosom nosi epitet najvećeg poslodavca u Crnoj Gori, i samim tim mamo i obavezu više da vodimo brigu o svojim radnicima i da što više iskažemo koliko smo zapravo ponosni na ljude koji su stvorili i koji čine Voli. Juče smo proslavili svoj 24 rođendan i tim povodom okupili smo najbolje od najboljih u želji da te radnike koji su se u protekloj godini pokazali kao najbolji saradnici svojim kolegama, kao najbolji dio tima, najbolji iz ugla potrošača i iz ugla svog pretpostavljenog. Nagradili smo ukupno 60 radnika maloprodaje, restorana, magacionera, logističkih centara, vozača”, kazala je direktorica marketinga, Olivera Šuškavčević, prenosi Portal Analitika.

Ona dodaje da sve nagrađene očekuje povećanje plate u iznosu od 10 odsto.

“Ono što ih očekuje je povećanje plate u iznosu od 10 odsto u narednih 10 mjeseci, vaučer od 100 eura i jedna posebna plaketa za koju se nadam da će naći posebno mjesto u njihovim vitrinama. To jeste sitnica ali je negdje i znak da prepoznajemo, cijenimo i podržavamo njih, njihov rad i da smo otvoreni kao firma koja ne samo da brine o zaposlenima već želi da brine o njihovoj djeci, o nekim budućim generacijama djece naših radnika za koje želimo da postanu dio tima”, ističe Šuškavčević.

Voli trenutno ima 2.220 zaposlenih. U toku je prijem sezonskih radnika za objekte na primorju pa će taj broj rasti na 2.350.

Upitana da prokomentariše Zakon o neradnoj nedjelji, Šuškavčević navodi da je Voli od prvog dana podržavao tu inicijativu.

“Od prvog dana pokretanja inicijative za neradnu nedjelju kompanija Voli je na starnu te odluke. Kada se tu podvuče računica jasno je da će pazari biti manji, da će se reflektovati na ukupan biznis. Međutim, benefiti koji uz to dolaze, daleko prevazilaze sve što može da se navede kao nedostatak. Žao nam je zbog potrošača koji su navikli da trguju nedjeljom, međutim jako nam je važno da naši radnici imaju nedjelju kao slobodan dan sa svojom porodicom, jer to njima posebno znači. Do sada se nismo odlučili za takav korak jer kao što znate i mi se borimo sa konkurencijom i prosto dužni smo da brinemo o svojim zaposlenima i da im obezbijedimo redovne i sigurne plate, tako da nije bilo mjesta za takve odluke prije nego što je odluka zvanična i odnosi se na sve konkurente”, zaključuje Šuškavčević.

Nagrade iz maloprodajnog sektora dobili su:: Biserka Babović, Svetlana Radulović, Radoša Tubušković, Milka Marković, Slobodanka Pejović, Zorana Gvozdenović, Kumburović Sanja, Darko Drobnjak, Ljubinka Joksimović, Sandra Karabasić, Valentina Papović, Mašanović Stojanka, Slavojka Vasović, Jana Vojičić, Marta Petrušić, Danijela Vukčević, Vesna Brajvkoić, Vesna Berišić, Milka Ostojić, Svetlana Pavićević, Slavica Balšić, Vesna Bošković, Blagoje Manojlović, Žaklina Vuksanović, Svjetlana Vukanović, Lela Vučkević, Radovan Vujičić, Dijana Mračević, Peđa Branković, Ljiljana Vasović, Stanka Kumburović, Rodoljub Golubović, Nervić Peco, Bojana Dožić, Miodrag Vojičić, Ivica Neđeljković, Violeta Dašić, Saša Micković, Safeta Hodžić, Dejan Gogić.

Nagrađeni iz Logističko distributivnog centra su: Milo Radulović, Nikola Markuš, Svetlana Radović, Stevan Mudreša, Luka Pekić, Mladen Jovićević, Miroslav Jovanović, Ivana Kasalica, Ivana Milatović.Za najbolje šefove smjene i pomoćnike glavnih šefova, proglašeni su: Zorica Strugar, Danijela Kostić, Lana Popović, Slavica Vukčević, Dane Andrović, Dejan Petović, Feitović Nermina, Kata Rademagić, Snežana Goranović.

A evo kako to radi njemački lanac maketa Lidl u Hrvatskoj:

Zašto je Lidl najpoželjniji poslodavac: Radnicima uz majsku platu isplaćen bonus po 540 eura