Societe Generale banka mijenja ime 16. jula, Mađari ulaze u bord direktora

Podijeli

Societe Generale banke Montenegro AD zakazala je vanrednu skupštinu akcionara za 16. jul na kojoj će biti ozvaničen novi vlasnik banke – mađarska OTP.

Kako proizilazi iz niza predloga odluka objavljenih na sajtu banke, banka koja je poslovala pod ovim francuskim brendom promijeniće ime u “Podgorička banka AD Podgorica, Member of OTP Group” a Odboru direktora će biti pridružena tri člana iz OTP grupe.

OTP grupa je i vlasnik Crnogorske komercijalne banke, kojoj će Podgorička biti pripojena nakon procedure spajanja koja može trajati više od godinu. To znači da će u međuvremenu OTP grupa imati dvije banke u svom vlasništvu u Crnoj Gori.

Odluka, kako se navodi u dokumentima, da stupa na snagu ispunjenjem uslova upisa Crnogorske Komercijalne Banke AD, kao vlasnika 90.5578% akcija Societe Generale Banke Montenegro AD u Centralnom klirinškom depozitarnom društvu.

Prethodno su regulatori odobrili ovu kupovinu, a nedavno je objavljeno da je CKB pokrenula proceduru kojom će je vlasnik, OTP, kroz emisiju akcija, dokapitalizovati sa 45 miliona eura, a u cilju kupovine francuske banke.

Portal Investitor je u aprilu objavio vijest da će Societe Generale banka Montenegro vratiti ime Podgorička banka do spajanja s CKB-om:

Povratak Podgoričke banke: Societe Generale mijenja ime do spajanja s CKB-om