Miodrag Čanović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podijeli

Miodrag Čanović ostaje predsjednik Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), odlučeno je na sjednici tog tijela prošle sedmice.

U novom sazivu Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema pored Čanovića su i Zoran Đukanović, Dragan Laketić, Ivan Mitrović i Emil Đokić.

Čanović je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore 1977. godine, kada je i započeo poslovnu karijeru u nikšićkoj Željezari. Funkciju pomoćnika ministra za energetiku u ministarstvu nadležnom za poslove energetike obavlja od 2004. do 2018. godine.

Radio je i aktivno učestvovao u realizaciji više značajnih projekata iz oblasti energetike. Bio je član Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore od juna 2008. godine, a prvi put je izabran za predsjednika Odbora direktora CEDIS-a u junu 2016. godine.

CEDIS je nastao izdvajanjem iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) 2016. godine, od kada posluje kao samostalni pravni subjekat sa licencom za obavljanje poslova operatora distributivnog sistema.

Osnovne djelatnosti CEDIS-a su distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za preko 390 hiljada korisnika na području Crne Gore.