4 razloga zbog kojih ne napredujete na poslu

Podijeli

Veliki broj profesionalaca želi da napreduje u karijeri kako bi postali korporativni lideri.

Poslovni puls donosi četiri najčešća razloga koja predstavljaju prepreku tome cilju.

Tražite unapređenje a nijeste učinili išta značajno

Ovaj problem se ne javlja samo kod nesposobnih ljudi, već i kod onih sposobnih koji se nijesu uzdigli iznad zadatog posla. Izvrsno obavljanje trenutne uloge unutar kompanije ne znači nužno da smo spremni za više.

Nijeste izgradili dovoljnu mrežu poznanstava

Ključna stvar za uspjeh je potpora drugih. Uspjeh nije usamljenički poduhvat. Potrebna nam je potpora kolega i nadređenih kako bi se to unapređenje dogodilo. Stoga je potrebno podsjetiti se da do unapređenja najvjerovatnije neće doći ako radimo u vakuumu.

Ne razumijete eko sistem u kojem radite

Unapređena su često osujećena jer ljudi ocijenjuju svoj rad samostalno, bez razumijevanja kako kompanija zapravo funkcioniše.

Nikad nijesu stvarali mrežu pozanstava i išli na razgovore van kompanije

Jedna od najvećih grešaka koju možete napraviti je da ste na istom poslu 5 ili 10 godina a da nijeste stvorili značajne kontakte s ljudima van vaše kompanije. Oni koji tako postupaju u slučaju otkaza nerijetko se osjećajaju potpuno izolovani i sami, te ne znaju odakle bi krenuli. Razgovori s drugim poslodavcima i shvatanje gdje se tačno nalazite na tržištu rada je ono što vas čini moćnima. Preporučuje se da svakih 4 do 6 mjeseci obavite razgovore van svoje kompanije, nezavisno od toga da li vam je potreban novi posao ili ne.