Pohod na Kraš pod maskama: Pojavili se novi misteriozni kupci akcija hrvatske fabrike slatkiša

Podijeli

Pojavili su se novi, agresivni investitori u ratu za dionice Kraša, piše zagrebački Jutarnji list, ističući kako se nastavlja taktička borba na berzi za tu kompaniju.

Prema novim podacima Središnje klirinške depozitarne agencije za srijedu, Kappa Star Limited, holding kompanija u vlasništvu Nebojše Šaranovića, putem računa RBA Austrija došla je do 8,75 odsto vlasništva, a informacije od petka vjerovatno će pokazati kako su prešli deset odsto, navodi dnevnik.

Ipak, glavna je novost da su se poslednjih dana pojavila još dva vlasnička računa, oba preko Zagrebačke banke. Jedan od njih došao je do 0,4 odsto vlasništva i od srijede se ne povećava taj udio, dok je drugi već na 1,89 odsto vlasništva, a u utorak je imao 1,2 odsto dionica. To znači da je investitor koji stoji iza tog računa takođe agresivno kupovao dionice početkom nedjelje.

Jutarnji list navodi kako nije uspio doznati ko stoji iza ta dva nova računa pa može samo kalkulisati da možda Kappa Star Limited kupuje s novih računa, a možda se pojavio novi, četvrti igrač.

Kraš Esop ili Mesna industrija braće Pivac ne bi smjeli da kupuju dionice dok je na snazi najava javne ponude o otkupu ostalih dionica Kraša, ali nije isključeno da neko radi u njihovu korist kao protivteža Šaranoviću, ocjenjuje Jutarnji.