Nikšićko pivo, krigle, točeno nikšićko

Hakerski napad na Molson Coors nije uticao na proizvodnju Nikšićkog piva

Podijeli

Kompanija Molson Coors suočila se prethodnih dana sa masivnim hakerskim napadima, ali to nije uticalo na poslovanje nikšićke pivare “Trebjesa”, koja posluje u okviru te kompanije.

“Usljed incidenta povezanog sa sajber bezbjednošću, kompanija Molson Coors suočila se sa prekidom rada određenih sistema. Međutim, u ovom trenutku ovaj incident nema uticaja na proizvodnju, pakovanje i otpremanje piva u Pivari Trebjesa”, saopšteno je portalu Investitor iz nikšićke kompanije.

Molson Coors je objavio da preživljava jaki hakerski napad koji je poremetio njeno poslovanje.

Kompanija sa sjedištem u Čikagu izjavila je u regulatornoj prijavi u četvrtak da je hakerski napad obuhvatio njene sisteme, odgađajući i ometajući dijelove poslovanja Molson Coors-a, uključujući njegovu proizvodnju i isporuke.

Istraga o incidentu započela je odmah i timovi “rade danonoćno kako bi što brže vratili svoje sisteme pod kontrolu”.

“Angažovali smo vodeću forenzičku informatičku kompaniju da nam pomogne u istrazi incidenta”, rekao je glavni službenik za komunikacije i korporativne poslove Molson Coorsa, Adam Kolins.

Dodao je da će nastaviti komunukaciju s poslovnim partnerima “putem ažuriranja”.

Molson Coors proizvodi na desetine piva, tvrdih seltzera i bezalkoholnih pića.

CNN podsjeća da se u posljednje vrijeme dogodio niz opasnih incidenata u internetskoj bezbjednosti. Na primjer, stotine hiljada korisnika Microsoftovog Exchange-a širom svijeta bile su ciljane kao dio napada povezanog s Kinom.