crypto currencies, bitcoin, bitkoin, ethereum, kriptovalute

Tržišna kapitalizacija kriptovaluta porasla na 2.400 milijardi dolara

Podijeli

U posljednjih 18 mjeseci tržišna kapitalizacija imovine kriptovaluta porasla je sa manje od 200 milijardi dolara na čak 2,4 biliona (2.400 milijardi) dolara, rekao je predsjednik Odbora za finansijsku stabilnost (Financial stability board-FSB) u američkim Federaljnim rezervama Rendal Kvarls.

On je na trećoj konferenciji o finanijskoj stabilnosti u Madridu rekao da je vrijednost stablecoinsa porasla sa nešto manje od deset biliona dolara na više od 130 biliona, objavljeno je na sajtu FED-a, prenijela je Nova ekonomija.

“Prije skoro tačno godinu dana, u oktobru 2020. godine FSB je objavio preporuke na visokom nivou za regulisanje, nadzor, i nadzor globalnih sporazuma o (budućoj primjeni) stablecoina”, rekao je Kvarls.

On je naveo da je pandemija koronavirusa pokazala da je je nebankarsko finansijsko posredovanje kritično područje za djelovanje, a posebno tržišta za kratkoročno finansiranje, gdje sektor fondova koji trguju valutama ima više od osam biliona dolara imovine.

Poručio je da se mora voditi računa o tome da li su pristupi u nadzoru i regulisanju na pravi način prilaze rizicima, uz očuvanje koristi koje inovacije donose.