Mtel se povukao iz platnih usluga i izdavanja elektronskog novca

Podijeli

Savjet Centralne banke Crne Gore (CBCG) donio je rješenje o oduzimanju odobrenja za izdavanje elektronskog novca i odobrenja za pružanje platnih usluga MTEL-u d.o.o. Podgorica, kao instituciji za elektronski novac.

Rješenje je, kako je saopšteno, donijeto u skladu sa obavještenjem koje je MTEL d.o.o. dostavio Centralnoj banci o namjeri prestanka obavljanja ovih poslova.

Na danas održanoj sjednici Savjeta Centralne banke Crne Gore usvojene su i odluke o izmjenama i dopunama odluke o obavljanju depo poslova i o izmjenama i dopunama Odluke o provjeri podobnosti i autentičnosti i vraćanju u opticaj euro novčanica i kovanog novca.

“Odlukom o izmjenama i dopunama odluke o obavljanju depo poslova je unaprijeđena forma i sadržina zahtjeva koji se dostavljaju CBCG prilikom prijema, odnosno vraćanja ostava”, navodi se u saopštenju.

Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o provjeri podobnosti i autentičnosti i vraćanju u opticaj euro novčanica i kovanog novca se vrši dalje usklađivanje sa propisima Evropske centralne banke.

Savjet je, na današnjoj sjednici, razmotrio i druga tekuća pitanja iz domena svoje nadležnosti, dodaje se.