Podgorički Delta City mijenja vlasnika: Izraelci preuzimaju najveći crnogorski šoping mol do marta naredne godine

Podijeli

Hystead Limited sa sjedištem u Velikoj Britaniji, u većinskom vlasništvu južnoafričkog fonda za ulaganja u nekretnine (REIT) Hyprop Investments, očekuje da će završiti prodaju Delta City Mall Podgorica u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2022, saopšteno je danas.

“Ugovor o prodaji trenutno je u pregovorima i uvjereni smo da će transakcija biti provedena tokom prvog tromjesečja 2022. kalendarske godine”, naveo je Hystead u prijavi Johannesburškoj berzi.

Ranije je saopšteno da će kupac biti izraelska grupacija CEE BIG.

Hystead je dobio neobavezujuću ponudu za prodaju cjelokupnog udjela u subjektu koji je vlasnik Delta City Mall Podgorica, na temelju bruto vrijednosti imovine od 95 miliona eura.

Hystead je 1. decembra objavio da je završio prodaju Delta City Mall-a u glavnom gradu Srbije Beogradu Balkans Real Estate BV, podružnici u potpunom vlasništvu nizozemskog Centurion Venture Capitala, i da je primio 115 miliona eura gotovinskog prihoda od dezinvestiranja imovine.

Hystead je kupio Delta City Mall Beograd i Delta City Mall Podgorica od srbijanskog Delta Holdinga za 127,8 miliona eura u februaru 2016.

Delta City Podgorica otvoren je 2008. godine od strane Delta Holdinga srpskog biznismena Miroslava Miškovića. Kompanija je šoping mol prodala za 75 miliona eura početkom 2016. južnoafričkom Hysteadu.